Allmänna frågor


Mitt barn är intresserad av att börja spela tennis i SLTK, hur gör jag?

För anmäla ditt barn måste du skicka in en intresseanmälan via vårt bokningssystem Matchi. Scrolla fram till rätt anmälan för vilken verksamhet som är intressant för ditt barn. När du gjort anmälan placeras ditt barn i vårt kösystem. Klicka här för att komma till SLTKs  Matchisida.

När får jag svar om jag har fått en plats?

För tillfället är vår verksamhet väldigt full och vi har ont om lediga platser. Vi kontaktar er endast om plats finns att erbjuda och då kontaktar vi er via mail eller telefon så var noga med att ange rätt mailadress samt telefonnummer vid anmälan. Om du önskar kolla status på din anmälan kan du kontakta ansvarig tränare.

Ansvarig tränare Tennisskola Anna Stifanic, tennisskola@smedslattentennis.com

Anmälningsformuläret gäller inte för det spelår jag tänkt mig, hur gör jag?

Om ditt barn inte vill eller kan börja omgående anger du önskad starttid i formuläret.

Hur funkar ert kösystem?

Hur snabbt man kommer in har inte endast med hur länge du stått i kö att göra. Eftersom tennis är en sport det är väldigt viktigt att nivån på spelarna i en grupp är någorlunda jämn kan vi omöjligtvis följa ett kösystem där ”först anmäld, först in” gäller. Vid intagning tar vi tar hänsyn till ålder, spelnivå samt önskemål, dvs att en 10-åring som stått i kö i en månad kan få plats före en annan 10-åring som stått i kö i sex månader om den förstnämnde har spelat/tränat tennis tidigare.

Om jag blir erbjuden plats har jag då några prova på tillfällen?

Ja, vid erbjuden/bekräftad plats har du två kostnadsfria ”prova på” tillfällen. Om du ej är intresserad av att behålla din plats kontakta då ansvarig tränare på dennes mail. Muntliga uppsägningar är ej giltiga.

Om jag får en träningstid som jag inte kan träna på, behöver jag då säga upp min plats?

Nej, du kan alltid höra med ansvarig tränare om det finns möjlighet till byte av träningstid.

Om jag får en plats under höstterminen har jag då kvar min plats för vårterminen?

Ja, har du tilldelats plats under höstterminen är du automatiskt anmäld för spel till vårterminen. Vill du säga upp din plats för vårterminen ska detta göras senast på höstterminens sista dag.

Behöver jag göra en återanmälan för höstterminen?

Nej, däremot måste du säga upp din plats om du inte vill fortsätta senast på terminens sista dag.

Vad kostar träningen och hur många tillfällen är det per termin?

Träningen kostar olika beroende på hur gammal du är samt hur många gånger per vecka du tränar. Terminen sträcker sig alltid över en viss period (varierar från termin till termin). Klicka här om du vill se aktuella datum. Vid tävlingar eller andra aktiviteter som gör att träningen oväntat behöver ställas in försöker vi alltid hitta ett annat datum för att ta igen den missade träningen. Träningar som går bort pga röda dagar kompenseras ej. Klicka här för att se våra verksamhetspriser.

Om jag får en plats mitt i terminen behöver jag då betala hela terminsavgiften?

Nej, vid start under terminens gång betalar du endast för resterande tillfällena på terminen.

Hur betalar jag för min träning/medlemsavgift?

Terminsavgiften faktureras terminsvis till angiven mailadress. Medlemsavgiften faktureras årsvis.

Måste jag vara medlem i klubben för att delta i klubbens kurser, om ja hur blir jag medlem?

Ja, alla som deltar i klubbens kurser måste vara medlemmar, medlemskapet får du automatiskt när du fått en plats.

Vilken tid och dag kan jag förvänta mig få träning på?

Detta kan variera beroende på vilken ålder det gäller: Barn 5-7 år tränar generellt på vardagar mellan kl 14.00 – 15.00, samt på helger 11.00-15.00. Barn 8-10 år tränar generellt på vardagar mellan kl 14.00 – 16.00, helger kan även förekomma mellan kl 11.00 -15.00. Barn och ungdomar 11-18 år tränar generellt på vardagar mellan kl 16.00 – 19.00 samt helger kl 12.00 – 15.00. Vuxna 19 år och äldre tränare generellt på vardagar mellan kl 07.00 – 12.00

Varför har jag bara fått plats en gång i veckan då jag i min anmälan önskade spela flera gånger i veckan?

Bara för man önskar att spela flera gånger i veckan är man inte garanterad detta. Vänlig kontakta ansvarig tränare för att höra om det är möjligt att utöka träningen.

Jag har hört att det finns busshämtning till träning för barn, hur funkar det?

Vi har möjlighet att hämta barn som tränar kl 14.00 till 15.00 vardagar. Bussen hämtar barnen vid skolan på tid angiven i träningsschema. OBS! Tiderna för busshämtning kan ändras vid terminsskifte. Skolor som vi hämtar från är: Ålstensskolan och Smedslättsskolan. Bussen kör endast till träningen.

Är mitt barn garanterad busshämtning om jag anmält detta?

Nej.

Jag är nybörjare men vill gärna börja med mina kompisar som spelar i en fortsättningsgrupp, kan jag börja i denna grupp ändå?

Detta beror från fall till fall, om ansvarig bedömer att spelarna i gruppen inte har kommit så långt i utvecklingen kan ett test göras för att se om nivån stämmer överens med de övriga i gruppen.

Vanliga frågor om träningen


Vilken typ av utrustning behöver jag ha för att delta i träningen?

Du behöver ett tennisracket, vattenflaska, shorts, kjol eller byxor med fickor samt gympaskor/riktiga tennisskor. Löparskor eller skor med svart sula är ej tillåtet

Hur många elever/tränare är det per grupp?

Detta varierar beroende på ålder och nivå, i de yngre åldrarna 4-7 år kan grupperna variera mellan 5-8 barn/grupp med 1 tränare. I åldrarna 8-18 år är grupperna 4-6 spelare/grupp med 1 tränare.

Är jag garanterad samma tid/grupp/tränare vid terminsskifte?

Nej, vid terminsskifte kan vi behöva göra justeringar i grupper samt tider och då kan eventuellt du få byta tid/grupp/tränare.

Får jag tillbaka pengar eller kan jag ta igen en missad träning på annan tid?

Nej, vi kompenserar inte missade träningar. Vi långvarig skada eller sjukdom finns möjlighet att få missade träningar kompenserade, mer vad som gäller vid skada eller sjukdom finner du under i våra allmänna villkor.

Varför får jag får ingen information från klubben?

Om du är med i någon av våra verksamheter bör du få mail till den mailadress du angav när du anmälde dig, får du ändå ingen information kontakta admin@smedslattentennis.com.

Behöver jag meddela om jag kommer att vara borta från träningen?

Nej, du behöver inte meddela om du endast är borta vid ett enstaka tillfälle, däremot kan det vara bra om du kontaktar ansvarig tränare om du vet att du kommer vara borta under en längre tid t.ex. pga av sjukdom, skada osv.

Hur går jag tillväga om jag inte vill behålla min plats?

Då skickar du ett mail till ansvarige tränare.

Ansvarig tränare Tennisskola David Bengtsson, tennisskola@smedslattentennis.com

Mer info om vad som gäller vid uppsägning av plats hittar du i våra allmänna villkor. Observera att muntlig uppsägning inte gäller.

Varför får jag inte spela med hårdare bollar och på större bana?

I klubben har vi 5 st olika bolltyper och dessa varierar i hårdhet. Dessa bollar är anpassade utefter spelarens ålder/storlek/nivå samt vilken banstorlek man spelar på. Vi använder oss av dessa olika bollar/banstorlekar för att främja barnens utveckling. Ansvarig tränare beslutar när gruppen är redo för att byta boll/banstorlek.

Jag/Mitt barn skulle vilja ta privatlektioner, hur gör jag då?

Klicka här  för information om SLTKs privatträning.