Klubbens historia – kortfattat

Smedslättens Lawn Tennisklubb är en av Stockholms äldsta tennisklubbar. Den bildades 1914 som Äppelvikens Tennisklubb och hade sin första spelplats vid Äppelvikstorget vid Alléparken. År 1923, då spårvagn 12 byggdes, spelade man på två banor vid Västerledstorget. I början av 1930-talet flyttades återigen verksamheten till sin nuvarande adress – Alviksvägen 161. Det var då bara en utomhusanläggning med fem grusbanor. Under 1960-talet fick vi barracuda-tält över tre av banorna som medlemmarna hjälpte till att ta upp och ner varje år.

Barracuda-tälten hade, trots sin charm, klara begränsningar. Därför var glädjen stor när klubben äntligen kunde förverkliga sina planer på att bygga en egen tennishall. Man hade i många år kämpat för att få bygga en egen tennishall så när första spadtaget äntligen kunde tas så var det en rejäl milstolpe i klubbens historia. När så den nya, hypermoderna tennishallen kunde invigas den 19 november 2011 var glädjen stor. Dagen firades med aktiviteter och festligheter i hallen samt avslutade med stor bankett och dans långt in på natten.

Det finns en film från invigningen som journalisten och tennistränaren Tobias Hedwall har gjort. Om du vill se på den, klicka HÄR.

Jubileumsskrift om klubben

För att fira och hedra SLTK:s 100-årsjubileum tog vi fram en jubileumsskrift om klubbens historia. Det är Tobias Hedwall, journalist och f.d. chefstränare i SLTK, som är författaren till denna utmärkta skrift. Vi vill verkligen rekommendera dig att läsa denna trevliga och välformulerade text om klubbens framväxt 1914-2014. Den finns att hämta på kansliet och är förstås gratis för medlemmar.  Men du kan också läsa boken i löpande text HÄR.