Trygg Tennis

I enlighet med Svensk Tennis värdegrund och vision vill vi att tennisen ska vara en idrott för alla, hela livet. Tennisens utövare ska ha roligt och må bra genom att själva få möjlighet att bestämma över sitt tennisspel, oavsett nivå och genom hela livet. Verksamheterna ska vara inkluderande och anpassade efter tennisutövaren – oavsett förutsättningar och bakgrund där alla ges möjlighet till utveckling.

Syftet med kvalitetsmärkningen är:

  • att främja trygga och utvecklande tennismiljöer
  • att stötta klubbarna i att skapa och bibehålla trygga och utvecklande tennismiljöer
  • att både internt och externt visa att man arbetar med trygg tennis

Det förebyggande arbetet i klubben är avgörande för att barn, unga och vuxna ska trivas och det är klubbens ansvar att skapa och bibehålla trygga och utvecklande miljöer. Med rätt form av uppmuntran och tillgång till en trygg tennismiljö har alla möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och målsättningar.

Barnens spelregler

Barnens spelregler är Riksidrottsförbundet och Bris initiativ för en trygg och utvecklande barn- och ungdomsidrott. Tillsammans har vi tagit fram en liten bok, skriven för både barn och vuxna, med sju regler om barns rättigheter inom idrotten.

I Barnens spelregler delar Johanna Ojala, Stefan Holm och flera andra idrottsprofiler med sig av sig av sina upplevelser. Barnens spelregler ska bidra till en diskussion om rättigheter och värderingar i idrotten

För mer information och en digital version av boken, se BARNENSSPELREGLER

Players School

Player School tar upp bollen för ett schysst matchspel! Välkommen till tennisens spännande matchvärld. Lycka till!

Här kommer du att att få koll på tennisens helt unika poängspel och de viktigaste reglerna. Men också om annat runtomkring som berör själva matchspelet: allt ifrån hur du anmäler dig till en tävling, vad du ska packa i din tennisväska och vad fair play är.

För mer info besök PLAYERS SCHOOL