Stegspel

Vårt nuvarande stegspel, som är öppet både för kvinnor och män, bygger på singelmatcher. Stegspelet spelas i olika divisioner med upp- och nedflyttning efter resultat.  Detta ger ett tennisspel anpassat efter spelstyrka med lite matchnerv.

Stegspelet sker på kvällstid på måndagar tisdagar, torsdagar samt söndagar. Samtliga tennispass är på 1 timme. Stegspelet är öppet för alla oavsett spelstyrka.

Frågor & anmälan

Kontakt mixstege:

Jonas Eklund
pr.jonas.eklund@gmail.com
072 320 53 52

Kontakt damstege:

Sara Svederman
sara.svederman@gmail.com
073 944 31 48

Isabelle Bergqvist
isabelle.damtennis@gmail.com
073 036 31 11

Regler vid match

Vi spelar korta set, först till 4, tiebreak (först till 5 poäng) vid 3-3 i varje set. Varje setvinst ger 2 poäng. Avbrutet set ger 1-0 i poäng till den som leder i antalet game. Vid lika antal game i avbrutet set utgår 0,5 poäng till bägge spelarna. Om inget game är färdigspelat blir det 0-0 i setet. Man kan maximalt få 6 poäng i en match, t ex vinst med 3-0 i set. WO ger 3 poäng och 0 poäng till den som lämnat WO, alternativt -1 poäng om moståndareen ej underrättats innan speltid.

Matcherna spelas under 60 minuter med 5 minuters inbollning. Pågående game vid speltidens slut spelas inte klart.

Om en spelare lämnar fler än två WO under en serieomgång, kan spelaren uteslutas ur spelet. Undantag görs om spelaren är skadad (meddela spelledaren snarast om skada!).

Vid lika poäng i grupp avgörs placering enligt följande, antal vunna matcher, gameskillnad och sista hand inbördes möte.

Vad gäller ersättningstider står spelare som behöver byta för detta.Det är kutym vid alla tävlingar att om man inte kan spela på uppsatt tid så får man lita på motspelarens goda vilja samt hitta bana själv.

Spel-scheman

Vi använder Backhandsmash vid administrationen av matchspelet. Backhandsmash är ett webbaserat gruppspelsystem

För att komma till Backhandsmash-sidan för mixstegen, klicka HÄR.

För att komma till Backhandsmash-sidan för damstegen, klicka HÄR.