Träningsspel

Vi har olika former av träningsspel för vuxna:

Vuxenträning i grupp

Lunchtennis i grupp

Träningsspel – dam

Träningsspel – herr

Träningsspel – veteran

För att delta i aktiviteterna ovan krävs medlemskap i klubben.

Du kan läsa om de olika varianterna nedan:

Vuxenträning i grupp

Vi erbjuder träning i grupp med tränare för såväl nybörjare som avancerade spelare och har grupper med både 3 och 4 deltagare. Det vanligaste är att vi spelar 4 st i en grupp med en tränare. Träningen är förlagd på vardagsmorgnar, med start 06.00 och vi erbjuder 17 speltillfällen på hösten och 19 på våren. För att få deltaga måste du vara 18 år. Träningen är rolig, fartfylld, intensiv och vi erbjuder spelarna både teknisk och taktisk feedback där vi även lägger stort fokus på att det verkligen skall vara ett träningspass. Spelarna i grupperna håller lika nivå med varandra och vi har idag runt 170 spelare i vår verksamhet. Målet med vår verksamhet är att individer skall få en chans att lära sig utöva sporten och givetvis få en hög dos motion på köpet.

Frågor & anmälan

Ansvarig för vuxentennisen är Cecilia Helland, som nås på vuxentennis@smedslattentennis.com

Klicka här för att anmäla ditt intresse och ställa dig i kö.

Extraaktiviteter: vuxenträning i grupp

Lovtennis: På loven (jullov, sportlov, påsklov, Kristi himmelsfärd, sommar och höstlov) så erbjuds alltid extra träning i grupp. Passen är ofta 1.5 timme långa och man får spela med spelare man vanligtvis inte spelar med. Många väljer att spela flera dagar.

Matchvecka: I samband med terminsstart och terminsslut så erbjuder vi matchveckor. Ansvarig för vuxentennis sätter ihop matcher med spelare som är jämnbra. Man kan önska att spela både singel eller dubbel. För de som inte känner sig redo för match ännu så erbjuds  tränarledd matchspecifik träning utan serve på en separat bana. Man kan även anmäla sig till träningspassen som avancerad spelare och då anpassas givetvis passet. Många väljer att kombinera matcher med matchträning.

Miniturnering: En gång per termin erbjuds en miniturnering där man spelar korta matcher under två timmar. Dubbelspel. Vinnande par möts i en final. 8 deltagare.

Individuella samtal: Vi erbjuder vid terminsslut individuella samtal med tränare. Här kan man göra en utvärdering utav terminen som har varit och framföra önskemål inför kommande termin. Önskemålen kan handla om gruppbyte, egna mål eller få individuell feedback gällande sitt eget spel.

Intensivkurser: Då vi har möjlighet så erbjuder vi intensivkurser får både nybörjare och erfarna spelare. Kurserna brukara vara 8-10 veckor långa. Anmälda spelare delas in i grupper om 4 efter nivå.

Utlandsläger: SLTK  har tidigare arrangerat resor till Turkiet och Mallorca för deltagare i vuxentennisen. Vi  har spelat ca 4 timmar tennis om dagen på grus med olika teman. Vi kommer att arrangera fler läger, både utomlands och i Sverige.

Lunchtennis i grupp

Lunchtennisen är vår populäraste aktivitet. Anmälan skickas ut till samtliga deltagare i vuxenverksamheten och först till kvarn gäller med anmälningar. Det finns 8 platser totalt och anmälan är bindande på 4 veckor i taget. Ansvarig för vuxentennis delar in spelarna i två grupper efter spelstyrka, grupp 1 och grupp 2, och vi spelar på två banor med två tränare. Grupperna roterar bana och tränare varannan vecka för bästa möjliga variation och utveckling. Varje vecka erbjuds ett nytt tema på varje bana vilket innebär en röd tråd genom träningen. Exempel på olika teman som erbjuds är  attackspel, defensivt spel, match,  topspinn/slice, serve, avancerade slag m.m.

Betalningsvillkor

Anmälan är bindande och du är betalningsansvarig för hela spelperioden. Om du är förhindrad att delta vid ett eller flera tillfällen har du rätt att erbjuda din plats till ersättningsspelare. Du får då själv ordna med betalning er emellan.

Frågor

Ansvarig för lunchtennisen Cecilia Helland

vuxentennis@smedslattentennis.com

Träningsspel – dam

Detta träningsspel är öppet för damer med tidigare tenniserfarenhet. Vi varvar eget spel med utvecklande träning med tränare. Syftet med träningen är utveckla vårt tennisspel, få en välbehövlig dos motion samt ha en riktigt trevlig stund. Spelet är förlagt till tre banor på onsdagar kl 19-22. Två av banorna används för dubbelspel och på den tredje spelar man med tränare. Vi önskar att Du ”spelar upp” först för att se att spelstyrkan överensstämmer med resten av gruppens.

Vi tar, i början av terminen, in nya reserver. Som reserv betalar man en låg avgift och får hoppa in när någon ordinarie har förhinder. I praktiken brukar det finnas möjligheter att spela så gott som varje vecka även som reserv. På sikt brukar det finnas möjligheter att komma med som ordinarie spelare.

210913 Vi har dessvärre inte möjlighet att ta in fler i kön för närvarande men uppdaterar löpande.

Frågor & anmälan

Isabelle Bergqvist
isabelle.damtennis@gmail.com
073 036 31 11

Träningsspel – herr

Detta spel är öppet för ett begränsat antal spelare med hög spelstyrka. Spelet är av träningskaraktär utan tränare. Inga matcher spelas och det finns ingen upp eller nedflyttning.  Spelstyrka avgör vilka man spelar med. Spelledaren avgör vem som spelar med vem. Spelet är förlagt till vardagar växelvis tisdag och torsdag kvällstid kl 19-23 samt söndagar kl 19-23. Spelpassen är 1,5 timme och 4 spelare är schemalagda vid varje tillfälle.

Schema

Schemat finner du HÄR.

Adresslista

Adresslista finner HÄR

Frågor & anmälan

Fredrik Malmsten
fredrik.malmsten@gmail.com
070 486 93 48

Träningsspel – veteran

Spel för damer och herrar på vardagsförmiddagar. Spelet är upplagt i form av dubbelspel och schemaläggs så att du spelar oftare med medlemmar av någorlunda samma spelstyrka. Spelet är öppet för spelare med tidigare tenniserfarenhet.

Kontaktpersoner och ledare för veteranspelet på tisdagar och torsdagar är Pelle Frey.

Frågor & anmälan

Pelle Frey

pellefrey@msn.com

073-1413532