Egna tävlingar

Vi arrangerar flera olika tävlingar som återkommer varje år. Klubbmästerskap, Nyårsblixten, och mixedkvällar.

Klubbmästerskap

Detta är vår mest populära interna tävling. Den brukar ligga i slutet av november och pågå under cirka en veckas tid. Både senior- och juniorklasser spelas liksom singlar och olika dubblar. Deltagarantalet brukar vara högt och stämningen på topp. I samband med tävlingsveckan arrangerar vår trivselkommitté en uppskattad klubbfest.

Nyårsblixten

Detta är vår äldsta och mest anrika tävling som spelas på Nyårsafton kl 12-15. Så här går det att läsa i jubileumsskriften då klubben fylld 100 år:

”Nyårsblixten däremot, som spelats ända sedan SLTK-gänget kom in i klubben, är en riktig klassiker och lever än idag. Spelformen är dubbelmatcher på tid och lottningen av paren sker på plats. Spänningen är alltid stor innan deltagarna vet vilka de ska spela med.  Och som vanligt när klubben är i farten är det sociala viktigt. Det bjuds för övrigt alltid på rikligt med tilltugg.  Vem minns förresten inte Henrik Wolffs underbara smörgåstårtor som var lika imponerande varje år och spelade man dessutom extra bra var skumpan hemma till nyårsfesten.”

Mixedturnering

Vår Trivselkommitté står bakom arrangemanget av en mycket populär Mixedturnering.  Upplägget brukar vara så att varje deltagare under en kväll får spela fyra matcher var á 25 minuter med olika medspelare och motspelare. För varje game man som deltagare vinner erhåller man 1 poäng. När samtliga matcher är färdigspelade räknas ut vem av männen respektive kvinnorna som har vunnit flest game. 

I samband med turneringen bjuds på dryck och tilltugg så när man själv inte har match kan man mingla, äta gott och njuta av underhållande matcher.  Ett utmärkt tillfälle med andra ord att få testa att spela med och mot olika spelnivåer. Och att få stifta nya bekantskaper inom klubben.