Egna tävlingar

Vi arrangerar flera olika tävlingar som återkommer varje:

Klubbmästerskap inne

Klubbmästerskap ute

Nyårsblixten

Mixedkvällar

Klubbmatcher

Matchvecka/miniturnering  för deltagare i vår vuxenträning i grupp

Du kan läsa nedan om var och en av dessa.

Klubbmästerskap inne

Detta är vår mest populära interna tävling. Den brukar ligga i slutet av november och pågå under cirka en veckas tid. Både senior- och juniorklasser spelas liksom singlar och olika dubblar. Deltagarantalet brukar vara högt och stämningen på topp. I samband med tävlingsveckan arrangerar vår trivselkommitté en uppskattad klubbfest och en medlemsdag med olika aktiviteter, som t ex minitennis-KM.

Nyårsblixten

Detta är vår äldsta och mest anrika tävling som spelas på Nyårsafton kl 12-15. Så här går det att läsa i jubileumsskriften då klubben fylld 100 år:

”Nyårsblixten däremot, som spelats ända sedan SLTK-gänget kom in i klubben, är en riktig klassiker och lever än idag. Spelformen är dubbelmatcher på tid och lottningen av paren sker på plats. Spänningen är alltid stor innan deltagarna vet vilka de ska spela med.  Och som vanligt när klubben är i farten är det sociala viktigt. Det bjuds för övrigt alltid på rikligt med tilltugg.  Vem minns förresten inte Henrik Wolffs underbara smörgåstårtor som var lika imponerande varje år och spelade man dessutom extra bra var skumpan hemma till nyårsfesten.”

Mixedturnering

Vår Trivselkommitté står bakom arrangemanget av en mycket populär Mixedturnering.  Upplägget brukar vara så att varje deltagare under en kväll får spela fyra matcher var á 25 minuter med olika medspelare och motspelare. För varje game man som deltagare vinner erhåller man 1 poäng. När samtliga matcher är färdigspelade räknas ut vem av männen respektive kvinnorna som har vunnit flest game. 

I samband med turneringen bjuds på dryck och tilltugg så när man själv inte har match kan man mingla, äta gott och njuta av underhållande matcher.  Ett utmärkt tillfälle med andra ord att få testa att spela med och mot olika spelnivåer. Och att få stifta nya bekantskaper inom klubben.

Klubbmatcher

Då och då arrangerar vi matcher mot andra klubbar. Vanligtvis är det barn och ungdomar från vår Tennisskola som deltar. Ett gäng på 4-8 spelare möter ett gäng från en annan tennisklubb i singel såväl som dubbel. Klubbmatchen äger rum antingen hos oss eller i motståndarens hall och när alla matcher är färdigspelade räknas ut vilket lag som vunnit matchen. Under de senaste åren har vi bland annat mött SALK, Ekerö TK och Lidingö TK.

Matchvecka och Miniturnering

OBS: För deltagare i vår vuxenträning i grupp

Matchvecka: I samband med terminstart och terminslut för deltagare i vår vuxenträning i grupp så erbjuder vi matchveckor. Ansvarig för vuxentennis sätter ihop matcher med spelare som är jämnbra. Man kan önska att spela både singel eller dubbel. För de som inte känner sig redo för match ännu så erbjuds  tränarledd matchspecifik träning utan serve på en separat bana. Man kan även anmäla sig till träningspassen som avancerad spelare och då anpassas givetvis passet. Många väljer att kombinera matcher med matchträning.

Miniturnering: En gång per termin erbjuds dessutom en miniturnering  där man spelar korta matcher under två timmar. Dubbelspel. Vinnande par möts i en final. Antal deltagare. max 8.