bjöd som väntat på folkfest, sprakande tennisbataljer och grymt tryck i hallen!


Årets KM slog deltagarrekord i år igen med totalt 306 deltagare. Det är grymt roligt att arrangera en vecka där så många av våra medlemmar samlas!

Tack till alla som gör den till årets bästa vecka! 

Tack också till trivselkommittén som råddade med KM-baren och inte minst KM-festen med bravur i vanlig ordning!

Renés reflektioner

Jag skulle summera hela veckan som dundersuccé där det var konstant häng i hallen från tidig eftermiddag till sen kväll. Roligt med nya klasser för våra yngre spelare U11 med både minitennis för våra yngsta spelare och orange och grön boll för våra lite äldre spelare. Anmälde man sig till flera klasser fick man spela otroligt mycket tennis under veckan där vi även hade gameräkning för dem som spelade orange/grön boll vilket var lärorikt. Det var några som spelade runt 10st matcher under veckan!

Jag tror att ha tävling på hemmaplan så här är väldigt nyttigt och lärorikt för våra spelare. Det blir också bra för sammanhållningen när många hänger i hallen och hejar och tittar på varandras matcher.

Cissis reflektioner

Närmare 40 spelare från vuxentennisen deltog i årets upplaga av KM, på banan, som hejarklack eller som klubbhängsnjutare i KM baren.

En stor del av vuxentennisen handlar ju om gemenskap och sammanhållning och uppslutningen under KM är ett med beröm godkänt betyg.

Nästa år vill vi se ännu fler på banan för att slå nya rekord igen. Vi vill att ALLA ska vara med!

Jag vill lyfta fram alla deltagare från vuxenträningen och särskilt Susanne Wembo och Isabella Lindell som började i final ”Damer Premiär”. Båda spelar flera gånger i veckan i vår verksamhet och vågade nu ta klivet till att faktiskt spela en riktig match i en riktig turnering. Heja er! Första matchen i livet genomförd.

Många som inte spelade har redan visat sin nyfikenhet inför nästa års KM, ”Kan vi ha dubbel i KM premiär?”  Vi ser över det och hoppas få ännu fler att VÅGA ställa upp!

När man hör snacket i korridoren så handlar det ofta om att serven är problemet för att inte våga ta steget. Vi kommer därför lägga in fler clinics, fler dubbel-event och fler matchevent under året. Alla ska få känna att de känner sig helt redo. Som tävlingsledare upplever man inte att någon av de vuxna som varit med ångrat sig. Snarare har alla fått blodad tand. KM avslutades med en klubbfest där många från vuxentennisen bidrog till fantastisk stämning. Vi längtar redan till nästa år!

Kulling-priset 2023

Årets mottagare av det ärofyllda Kulling-priset blev Amanda Frånstedt med motiveringen:

 ”På frågan Vem gestaltar Smedis-andan? blir du ofta svaret. Du är målmedveten, positiv och hejar varmt och glatt. Detta är din turf – här finns minnen av ljuva segrar och vännerna för livet. I tonårens tävlingar tog du dig steg för steg förbi dina jämnåriga och nådde till slut A-laget, blev en inspiratör för de yngre och – av mycket annat att imponeras över – någon att se upp till på det amerikanska college-campuset. Också här hemma i Smedis är du vår hjälte. Vi är stolta över dig och året 2023 väldigt glada att få ge dig det ärofyllda Kulling-priset som en förebild för vår klubb.”