Under den gånga helgen avrundades seriesäsongen för SLTKs Pojkar18 lag med ett slutspel i Svenska Junior cupen på hemmaplan. Slutspelet som fått nytt format denna säsong där man samlar topp 8 klubbarna för att göra upp om guldet.

Ett härligt initiativ från Svenska tennisförbundet som innebär en väldigt rolig och utmanade helg för samtliga spelare.  

Smedis lag bestod av Emil Kindhult, Alvar Lange, Viktor Lisinski, Max Nordlander och Oscar Karmteg.

Direkt i första matchen bjöds det på dramatik. Smedis startade sin kvartsfinal mot Ullevi TK med en härlig energi och knep andra och tredje singeln. Dubbeln blev minst sagt en minnesvärd historia där matchtiebreaket slutade 22-20 till Ullevis favör. Vid ställning 2-2 i matcher spelar man ett nytt avgörande matchtiebreak i dubbelform. Ullevi TK lyckades använda momentumet till sin fördel och vann även det tiebreaket. 

Även andra matchen blev för tuff för Smedis mot Lidköping med 1-3 i matcher.

Efter en tuff start på helgen lyckades killarna samla sig inför sista placeringsmatchen och vann mot Lidingö med 3-1 i matcher. Laget slutade därmed på 7e plats.

SM guldet i lag gick till Helsingborg som vann över Ullevi i finalen.

Kul att så många var i hallen och hejade på spelarna och tog tillfället i akt att se på bra tennis!