SLTK har fått förstärkning till tränarteamet. 1 augusti hälsade vi René Lindberg välkommen till klubben och passade på att ställa några frågor.

Kan du berätta lite om dig själv?

Jag är 35 år, född i Finland och har en 5-årig dotter. Jag har alltid idrottat. Det började med friidrott och fotboll innan tennisen tog över mer och mer. När jag flyttade till Sverige utbildade jag mig på Faluns Högskolas idrottstränarprogram. Jobbmässigt kommer jag närmast från KLTK där jag arbetat i 10 år.

Utöver sitt jobb hjälper René både Tennis Stockholm samt Svenska Tennisförbundet i deras utvecklingsarbete riktat mot de allra yngsta spelarna. När tiden räcker till älskar René att träna och tävla i racketlon där han är rankad 13 i världen.

Vad blir din roll i SLTK?

Jag kommer att ansvara för klubbens nya U 11 verksamhet men ni kommer också hitta mig i klubbens övriga verksamheter.

Vad tror du att du kommer bidra med till klubben?

Jag har lång erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar så jag hoppas kunna bidra med idéer och tankar för att vidareutveckla verksamheten både på och utanför banan.

Utöver den ordinarie tennisträningen, vad tycker du är viktigt för spelarnas utveckling?

Förutom fysträning är det bra att skapa en stimulerande och trivsam miljö och arrangera mycket aktiviteter både i klubben och utanför.

På Smedslätten har vi en otroligt bra gemenskap, hur tänker du att vi kan bygga vidare på den? Vilka faktorer blir viktiga?

Jag tycker att det är viktigt att skapa något utöver ordinarie tennisträning. Det handlar om att rent praktiskt locka juniorer och egentligen alla medlemmar att hänga i hallen inte bara när tennistimmen infaller. En skön miljö, många evenemang och tid för alla åldrar att umgås också utanför banan bygger gemenskap.

Vi önskar René varmt välkommen till SLTK!