Sammanfattning KM Dag 7 + Finalspecial

Sammanfattning dag 7
Vi hade ett superprogram framdukat och dagen startade utan större incidenter där supercoacherna David ”Bagaren” Bengtsson och Jonathan ”Mr Cool” Kidane roddade ytterligare ett lyckat Mini KM. Vi hade i dag ca 30 kids som kom ner och körde (tisdags närmare 40 deltagare.) Det innebär att vi med råge slagit KM rekordet deltagarmässigt 280+ spelare har i år deltagit i ”Stora eller Mini KM.” Kort och gott kan veckan sammanfattas med ordet magi!

KM fredagen startade som alla andra dagar på SLTK ”i dur”, men fortsättningen av kvällen blev den mest dramatiska i historien (För Tävlingsledningen). Anledningen: Precis lagom till uppvärmningen inför en av kvällens ”highlight matcher”, kl 18:15 för att vara ”Primus Motor exakt” dimper följande sms ner i telefonen: ”MAIN POWER DOWN – DIESEL ENGINE STARTS”, vad göra. Vi återkommer till detta, nu kör vi highlights.

Hur gick det då i våra höjdarmatcher?

Juniorsingel 12A Jessica Sundvall-Julie Nobel 6-3, 6-3
Jessie Sundvall slajdade in något sent till dagens batalj med Julie Nobel. Matchen spelades på bana 2 och den var överlag väldigt välspelad mellan två skickliga tjejer. Det stod och vägde i det första setet, men Jessie var den starkare av de två och vinner med 6-3. Det andra setet upprepades samma scenario och Jessica avancerar efter 6-3, 6-3. Jessie har en fantastisk träff på bollen och när även humöret är på topp så är hon enormt svårslagen. I dag var Jessie ”on fire” och besegrar Julie som är en superspelare och som vanligt kämpade stenhårt för varje boll. Grattis Jessie och bra kämpat Julie, du kommer tillbaka!

Herrdubbel A (3) Jonathan Kidane/Emil Kindhult – Jonas Tydén/Mattias Carlsson 6-1, 6-4
Undertecknad+The Real Big Boss gav sig själva en 5% chans att ta hem denna match mot superjunioren Emil Kindhult i par med fjolårsmästaren Jonathan ”Svala snubben/Mr Cool” Kidane. Bosslaget kämpade i det första setet med att få träff på bollen (med strängarna) och hade främst i returgamen problem att få träff på skalet. Ett par no-ads, men överlag en ensidig affär. Som vi lovat på förhand skulle vi inte lägga oss platt utan kamp och det andra setet skulle bli jämnare. Bossarna studsade ut och har ledning hela vägen fram till 4-3 då dem breakas och team ”Ki-Ki” steppar upp. 6-4 och bossarna får nu fundera över träningsupplägget inför nästa års upplaga. Kanske har ”Tuffe Uffe”några tips (?).

Herrdubbel A (4) Ulf ”Swish” Vucetic/Tsegai Gebremeskel – Alvar Lange/Eliot Nobel 6-0, 6-4
UFFE ÄR I SEMI, OH OH OH OH OH! UFFE ÄR I SEMI, OH OH OH OH OH! Är någon förvånad? Inte undertecknad iaf, och frågan är vem som kommer stå vid hans sida nästa år om guldet inte bärgas i år. Federer,? Tsitsipas? Zverev? eller har Lejonkraft fått ny kraft? Uffe och Sigge plockade ner Langos/Hustler i raka set i kväll och imorgon fortsätter swishfestivalen kl 08:00 då dem ställs mot förstaseedade Felix/Carl Von Schantz i semin. Spännande? Absolut!

En stökig afton för Tävlingsledningen

Tävlingsledningen hade sett fram emot en härlig fredag i hallen, kanske skulle hen tom kunna knappa lite på tangenterna och förbereda en liten text inför KMs finaldag (?. Tji fick hen, ”MAIN POWER DOWN – DIESEL ENGINE STARTS”. För den oinvigde vill vi förklara att detta i Tävlingsledningens värld innebär tältstrul deluxe. Ni förstår också att det är superlätt att få tag på en tältmästare kl 19:30 en fredagskväll i slutet av november. Lång historia kort, vi har ett par hjältar denna kväll, dels fabulöse Lasse ”Chauffören/motvikten” Frånstedt och Mattias från MBAB ”Tältfixarkungen” som garanterat kommer att komma till himmelen efter att han bytt ut den trasiga finska remmen som lägligt valde att ge vika under KMs fredagspass. Hjältarna Lasse och Mattias har säkerställt att KMs finaldag kommer att löpa utan större besvär (?). Tack!

Tack också till alla er, fantastiska medlemmar som tar en tvåtimmarsförsening med en klackspark. Utan er ingen klubb! Tillsammans är vi starka, på riktigt!

Preview finaldagen
Finaldagen inleds med ett gäng intressanta semifinaler redan kl 08:00 där svala snubben kommer att hålla i trådarna.

Dessa blir finaldagens stora highlights.

Herrsingel A Final (1) Tsegai Gebremeskel – (2) Max Fellinger 09:00 Rise up!
Finalen av SLTKs Herrsingel A spelas mellan två juniorspelare (!) som tävlingsledningen känner mycket extra för. Dem har mötts otaliga gånger på juniortouren (inte ens tävlingsledningen vet hur många), i RM finaler, och långt fram i andra nationella sammanhang. Bägge pojkarna i årets HSA final är födda 2004 och dem blev äntligen klubbkompisar i maj då Tsegai tog sitt förnuft till fånga. Dem har var för sig imponerande meritlistor och detta kommer för den morgonpigge att bli underhållande och garanterat välspelat. Max som undsluppit tävlingsledningens radar hittills denna KM vecka har ett brett tennisregister och har knappt förlorat några tennismatcher det senaste året. Han är kort och gott en vinstmaskin och han kompletterar numer sina grundslag och spelintelligens med en oerhört stark fysik. På andra sidan står Tsegai som ju är SLTKs egen Monfils med ett stort spel i den långa kroppen. Det här blir spännande. Nummer 1 mot nummer två i tävlingen gör upp om guldet.

Tävlingsledningen tippar 55%-45%

Damsingel A (1) Anna Nordlander – Isabelle Bellander 10:30
Super Anna ”landslagsstjärnan” Nordlander har i år hunnit med det mesta på tennistouren. Hon är såklart inblandad i slutstriderna även på SLTKs KM då hon nått fina l( i två singelklasser) i årets upplaga. Den första för lördagen är den i DSA mot Isa Bellander. Isa har jobbat sig fram efter segrar mot bland annat ”Lex” (2) Welander och ”Bombom Becker” Öye. Frågan är om Isa som nu fått någon dags vila är redo för nästa vägg.. Detta blir tight och är svårtipppat.

Tävlingsledningen tippar 60%-40%

Finns så många fler godbitar, men nu är det läggdags!

På återhörande

Tävlingsledningen

Sammanfattning KM dag 6 preview dag 7
Bagare Bengtsson var som vi misstänkt den stabilaste tävlingsledaren i KM historien. Han föddes bokstavligt talat för att utföra detta uppdrag. Han stängde klubben vid 23:45 tiden och sladdade sedan hem till kenneln i den stekiga BMWn.

Hur gick det då i våra ”highlightade matcher?”
Junior 12B Åttondelsfinal Lucas Kempe – Ida Westin 6-3, 6-3
”Lucky Luke Skywalker” var den starkare i eftermiddagens match mot Ida och segrade med 6-3, 6-3 i en välspelad match. Lucas blir att räkna med i JS12B fortsättningsvis där han kommer att bli svårslagen med sina fina grundslag. Fortsättning följer, grattis Luke och bra kämpat Ida som alltid ger järnet och säljer sig dyrt även i dagens match.

Juniorsingel 18 Semifinal Eliot Nobel (2) – Clara Tillström 6-2, 6-3
Eliot ”Hasse Hustler” Nobel var den starkare i denna tillställning där stabilitet och kontringsspel blev avgörande i mötet med Clara. Stundtals mycket fint spel i denna match med mängder av långa dueller där Manuckahonungskungen Jr. allt som oftast stod som segrare. I och med segern har Eliot säkrat finalbiljetten i JS18 klassen. Clara får nu sikta in sig på Mixeddubbeln där hon tillsammans med kvällens motståndare Eliot bildar ett fruktat par i A divisionen, där största hotet är ”the Rinmans (?)”. I finalen ställs Eliot på lördag mot Adam ”Sandler” Einerth i en av höjdarmatcherna som vi kommer att återkomma till.

Herrsingel A Kvartsfinal (1) Tsegai Gebremeskel – Samuel Kindhult 6-1, 6-3
Tsegai ”Monfils Jr” Gebremeskel besegrade Samuel ”Master Sung” Kindhult i raka set. Tsegai studsade ut i det första setet som han knep med 6-1. I andra set spelar Samuel inledningsvis blytungt och har tvågames ledning vid 3-1 och även gamebollar för att rycka ytterligare i setet. Tsegai höll sig lugn medans Samuels biceps spändes en del vid denna ställning och vips så vänder Tsegai på steken, tar fem raka games till 6-3 och seger. I kväll går Tsegai in i semifinalen på den övre halvan där klubbens med laddade (över?) spelare Mikael Borg står på andra sidan. 21:00 i kväll smäller det!

Damsingel B Kvartsfinal Sara Svederman – Therese Jensen 6-0, 6-2
Sara ”Skellefteås stolthet” Svederman gav inte Therese mycket i vad som skulle visa sig bli en ganska enahanda historia. Sara var obeveklig och fick tillbaks precis allt mot en Therese som var något sliten efter en tuff dubbelmatch. Sara var högmotiverad i denna tältmatch där Therese saknade publikstöd för att hålla motivationen uppe. Sara avancerar nu till semi där hon i kväll ställs mot Linda Nordebäck från Davids ”supertisdagsgrupp”, spännande värre och matchen har utsatt tid 18:00 i kväll. Välkomna!

Torsdagskvällens superrysare var tveklöst kampen mellan ”Flinkarna” Torbjörn/Eva och ”Frånstedtarna”, Lasse/Sussi ”Admin”. En av de stora rysarna i turneringens historia avslutades i ett mäktigt supertiebreak där Frånstedts iskallt på sin första matchboll tar hem det med 16-14. Flinks hade flera matchbollar, men Lasse/Sussi vägrade att ge sig och står nu i final där dem går mot antingen Nobels eller Magnussons i lördagens final som spelas kl 14:30.

Preview dag 7 – Dan före dopparedan
Vi har nu spelat 75% av tävlingen och nu börjar det dra ihop sig, slutspelsdags. Fredagen kommer att ledas av självaste Tävlingsledningen himself om han inte skrivits in på något hem för speciella människor innan solen gått ner.

Vad bjuds vi på för godbitar under fredagspasset då?

Juniorsingel 12 A Julie Nobel – Jessica Sundvall 16:00
Här kommer två supertjejer som tränar en del tillsammans på klubben och denna match känns på förhand väldigt oviss. Jessie född 2009 har fantastiskt tryck i slagen och använder hela kroppen när hon smäller in sina grundslag. Hon har den senaste tiden vässat sin serve och hon är en spelare med mycket känslor och ett hett temperament på banan. Två år äldre Julie Nobel har ett väldigt fint grundspel och rör sig nästan lika kattlikt som sin tre år äldre bror Eliot. Julie är en tävlingsmänniska som kopplar på ett grymt fokus när det är match och gjorde tidigare i veckan fina insatser i 14-årsklassen så formen verkar god. Frågan är om detta kan komma att gå hett till? Måste tävlingsledningen in och markera här(?). Välkomna ner och glöm inte att tjacka popcorn på smelivs.

Herrdubbel A Kvartsfinal (4) Ulf Vucetic/Tsegai Gebremeskel – Alvar Lange/Eliot Nobel 18:00
”Tuffe Uffe” Vucetic hade inledningsvis ett tufft KM, men som så ofta när det börjar dra ihop sig i herrdubbelklassen så står han där igen. Denna gång utan radarpartnern Manfredo Lejonkraft som tydligen inte hade någon kraft utan gick och skadade sig. Kreative Uffe såg efter uttågen direkt ur Mixed A/Herrsingel A nu sin chans (Man vill ju ogärna göra en Per Nordlander, KM 2018..). ”Med vem har jag störst chans att undvika ett totalfiasko i år” frågade sig Uffe. Smart som han är så gick han snabbt in och kollade lottningen av Herrsingel A. Vem är förstaseedad i årets upplaga? Samtalet gick såklart till A-Lagsstjärnan Tsegai Gebremeskel, en fantasisk partnerdoping senare och vips står Uffe där i kvartsfinal i år igen. Tävlingsledningen vågar inte ens spekulera i hur mycket swish detta kostat, men konstaterar samtidigt att KM 2019 nu har börjat ordna upp sig för Uffe som inför årets turnering ökat träningsdosen från tolv till arton timmar tennis/vecka. På andra sidan nätet står Lange/Nobel som vi skrivit om i tidigare krönikor. Dessa herrar plockade ner Carlsson/Carlström i ett tufft matchtiebreak i den första omgången och nu senast Max ”Macki” Fellinger (!) och ”Master Sung” Kindhult i raka set 7-5, 6-4. Imponerande segrar men frågan är om inte Uffe dragit vinstlotten här med Tsegai som partner(?). Alvar ”Langos” Lange har inte respekt för någon just nu levande tennisspelare och tillsammans med partnern Eliot Nobel har han förmågan att stänga av ”misstagsknappen” och hittar dem den i kväll blir detta episkt.

Tävlingsledningen tippar 60%-40%

Herrdubbel A (3) Jonathan Kidane/Emil Kindhult – Jonas Tydén/Mattias Carlsson
Firma ”Ki-Ki”är skyhöga favoriter i denna tillställning där dem tar sig an Bosslaget ”BB och the Real BB”. Frågan är om något kan stoppa dem, eller har bossarna några ess i rockärmen(?). Frågorna vi ställer oss är: Kommer Tydén våga slå igenom sin forehand eller blir det slice även denna dag som det varit de senaste 10 åren? Kommer Mattias att fortsätta lika fint som han inledde turneringen förra lördagen, och har laget i sådana fall en liten chans? En sak är säker, Bossarna kommer inte att lägga sig platt, utan kommer att göra sitt yttersta på varenda boll. Om vi drar paralleller till touren så är detta som när Federer möter Seppi, eller varför inte som när Tydén möter Kidane i pingis där ungefär var 50e match blir vinst. Is tonight the night? Plötsligt händer det! Svaren får vi ikväll 18:00, och knappast i tältet.

Tävlingsledningen tippar 95-5%

Fat Franks kommer och gräddar pizza i kväll och det är förutom dessa higlightade matcher har vi förberett ett smörgåsbord för alla tennisälskare.

16:00 Lisen Rinman – William Rosencrantz JS14A kvartsfinal
18:00 Carl/Felix Von Schantz – Jakob Svärdström/Arvid Vucetic Herrdubbel A kvart
19:30 Oscar Karmteg – Märta Skantze JS12A kvart
19:30 Johanna Ericsson/Susanne Vucetic – Liv Asarnoj/Sofia Skantze Damdubbel A semi
21:00 Tsegai Gebremeskel – Mikael Borg Herrsingel A
21:00 Max Fellinger – Fredrik Malmsten Herrsingel A
21:00 Lisa Welander/Måns Engström – Clara Tillström/Eliot Nobel

Snart ett helt år kvar till KM 2020 #ALLATILLHALLEN

På återhörande
Tävlingsledningen

Sammanfattning KM dag 5 preview dag 6
Fat Franks bjöd på smaskig pizza och spelarna upp till dans denna onsdagskväll som var något lugnare/mellandag publikmässigt. Vi har under inledningen av turneringen haft enormt många besökare i hallen, och undertecknad ser mycket fram emot att se alla som har möjlighet att komma till tennishallen torsdag-lördag. Snart är ett helt år till nästa års KM så #Allatillhallen. Lars Lundberg var tävlingsledare (!) på plats för andra dagen i rad och stängde som vanligt ner butiken vid 23:50 snåret (så jobbar han).

Hur gick det då i våra ”Highlightade matcher” under onsdagskvällen??

Herrsingel A (4) Fredrik Malmsten – Gustav Norberg 3-6, 6-4, 10-8
Tävlingsledningen har under veckan imponerats av okände Gustav Norbergs spel och höll denne som favorit i denna kvartsfinal mot fjärdeseedade rutinerade ”KM räven” Malmsten. Norberg inledde matchen med en rivstart och drev på med favoritslaget forehand medan Malmsten något passiv fick jaga bollen över hela banan. 6-3 Norberg och tävlingsledningens tips höll so far. I det andra setet börjar Malmsten på sedvanligt vis äta sig in i matchen, vågar spela ut lite mer samtidigt som Norberg börjar slå bort sig en del. 6-4 Malmsten och ett matchtiebreak att vänta. Först till 10 poäng och mycket nerver såklart när semifinalplatsen i årets KM står på spel. I det avgörande setet är Malmsten den starkare och besegrar Norberg 10-8. Hatten av till Malmsten som nu i semifinal stöter på tungt spelande superjunioren Max Fellinger född 2004. Spännande match blir det där och vi återkommer till den affären i en senare krönika. Vi hoppas innerligt att vi få se mer av Gustav Norberg i kommande mästerskap och klubbsammanhang då han har ett frejdigt spel och en fin träff på bollen.

Tävlingsledningen tippade 35%-65%

Herrsingel B Final Henrik Lundin – Erik Ellström 4-6, 6-3, 6-10
Vi fick under onsdagskvällen kora årets första klubbmästare då Erik Ellström bröt ner Henrik Lundin i en jämn tresetsfinal. Bägge killarna hade med sig tålamodet in på banan och det var stundtals riktigt långa dueller och Herrsingel B-tonat attackspel. Erik kände i efterhand att hans enorma fysik fällde avgörandet då Lundin mattades av något i tiebreaket. Stort grattis Erik och grattis även till Henrik som gör en fin turnering! Henrik återkommer redan i kväll till hallen där han ska möta Anatoly ”Toly the great” Iliyaich i HS45.
Tävlingsledningen tippade 60%-40%

Preview KM dag 6
Vi har nu spelat 65% av KM och nu börjar det dra ihop sig i flera klasser.

Ursäkta förvirringen i gårdagens krönika, det är ju i kväll som arrangemanget leds av hunduppfödaren från Gällstaö, David Bengtsson. För er som inte känner till David så är han ”läckerlaxarnas läckerlax” och han kommer att lotsa er genom torsdagens intressanta matchprogram med ett lugn som saknar motstycke. Här kommer det att vara ordning och reda, och vi hoppas att ni spelare i Davids ära vågar bjuda på extra mycket tennisgodis då han älskar ”allt som är snyggt”, varför inte en titt-fint eller två(?).

Torsdagen bjuder på ett fantastiskt startfält med dessa höjdpunkter.

”Highlightmatcher”
Junior 12B Åttondelsfinal Lucas Kempe – Ida Westin 15:00
Vi rivstartar programmet med denna intressanta juniormatch mellan Lucas ”Luke Skywalker” Kempe född 2010 och Ida Westin 2009. Dessa två tränar en del tillsammans under veckodagarna och tävlingsledningen misstänker att detta kommer att bli en lång och jämn affär. Ida imponerade på alla tidigare under veckan då hon avfärdade mycket duktige Jakob Segerdahl Sellin i raka set och hon har ett erkänt vapen i sin fina backhand. Lucas SLTKs senaste ”superleftie” är en av de juniorerna på klubben som haft den största utvecklingen under 2019, året då han blivit tennisfrälst på riktigt. Det här blir jämt och spännande, popcornmatch, absolut!

Juniorsingel 18 Semifinal Clara Tillström – Eliot Nobel (2) 17:00
Clara och Eliot spelade under onsdagskvällen mixed tillsammans där dem avfärdade Skantzarna Fred/Ia utan besvär. Bägge dessa spelare är mycket skickliga och kommer att vara livsfarliga i mixed A klassen när den drar ihop sig. I dag ska dem stå på olika sidor nätet och mötas i semifinalen av 18-års klassen, och detta kommer bli en kul match! Clara har fantastiska slag från bägge sidor och kompletterar detta med att både röra sig bra och när den stämmer en grym serve. Eliot är klubbens ”katt” och rör sig fantastiskt fint på banan och hans grundspel är det heller inget fel på. Eliots volleyspel är en dröm att se och när han får det att stämma kan han störa spelare på mycket hög nivå. Välkomna ner till denna trevliga juniormatch!

Herrsingel A Kvartsfinal (1) Tsegai Gebremeskel – Samuel Kindhult
Tsegai ”Sigge” Gebremeskel är en av juniortourens största profiler och han spelar i år sitt första KM. Sigge har tagit sig fram till denna kvartsfinal utan att förta sig märkbart. Han tillhör Sverigetoppen bland Sveriges 15-åringar och han har när det stämmer ett grymt tungt spel driver på med sin forehand. Han har även en tung förstaserve när det stämmer, men kan i perioder bli passiv i matcher och fastna långt (för långt?) bakom baslinjen. Kommer detta att ske även i kväll? På andra sidan nätet står Samuel ”Master Sung” Kindhult född 2003, en spelare som vi vet sedan lottningen kom ut haft denna match i sikte. Samuel har de senaste åren trappat ner sin tennissatsning, men han har inte på något sätt slutat träna, utan tvärtom är han i bättre form än någonsin. Han lyfter Tsegais kroppsvikt före frukost och har visat upp ett fint spel under veckan. Inte minst i åttondelsfinalen där han relativt enkelt avfärdade spelskicklige Daniel Iliyaich. Med sina långa armar är han grym på att få tillbaka de mest omöjliga bollarna. Det här blir en kul match, men frågan är om inte Tsegais tenniskunnande blir för mycket ändå?

Tävlingsledningen tippar 85%-15%

Damsingel B Kvartsfinal Sara Svederman – Therese Jensen
Wow, det här är torsdagens kanske ovissaste match som spelas mellan två härliga spelare och personer som känner varandra väl. Dem spelar dubbel tillsammans i damdubbel 40 klassen och tränar frekvent tillsammans på torsdagsmorgnarna där dem drillas under Primus Motors ledning. För inte alltför längesen var dem på tennisresa med undertecknad där dem drillades under tre intensiva tennisdagar. En kompismatch med andra ord och vi hoppas att stämningen ska vara fortsatt god även efter matchen. Vad tror vi om detta då? Therese gillar att styra spelet med sin forehand och är även duktig när det stämmer på att gå in och uppstudsa sin backhand. Serven är det heller inget fel på, hon är en stabil spelare. Sara har fina grundslag, en solid serve och är en mycket bollsäker spelare som dessutom rör sig bra över hela banan. Svårtippat, nej omöjligt!

Tävlingsledningen tippar 50%-50%

På återhörande
Tävlingsledningen

Summering KM dag 4 preview dag 5
Tävlingsledare Jesper “King Carno” Carnestedt lämnade tennishallen med ett smile på läpparna vid 23:30 tiden efter att ha styrt ett intressant matchprogram i mål.

Hur gick det då i våra “highlightade matcher”?

Damdubbel A 17:00
(1) Lisen Rinman/Malin Rinman – Anne Öye/Carolina Håkansson 3-6, 6-4, 10-5

Tävlingsledningen gav Öye/Håkansson 20% att ta hem denna affär och såg länge ut att få skämmas då paret startade starkt inledningsvis och knep det första setet med 6-3. Taktiken att isolera Lisen i motståndarlaget fungerade väl och den tysk/svenska maskinen matade Malin med mängder av bollar. Anne tryckte på med sin fina forehandcross och Carro dominerade serverutorna i sedvanlig ordning. När Lisen väl fick tag i skalet var hon för ivrig och från läktaren tyckte vi oss skymta en viss frustration hos den nykorade SM vinnaren. Det andra setet var jämnt, mamma Malin spelade upp sig och Lisen kom bättre in i matchen och som så många gånger förr när det dra ihop sig till matchtiebreak så står det Rinman i vinnarkolumnen. Frågan är om någon svensk juniorspelare är bättre än Lisen på att knyta ihop jämna tillställningar (?). Semifinalklara är nu Rinmans som möter LauraGeldern/Isabelle Bellander redan i kväll. Spännande värre!

Tävlingsledningen tippade 80%-20%

Herrdubbel A 19:30
(3) Jonathan Kidane/Emil Kindhult – Andreas Linderyd/Mårten Wendt 6-1, 6-4

Firma “Ki-Ki” rivstartade i det första setet som man vann med 6-1. Laget såg ut att gå mot en övertygande seger då man ryckte ifrån till 5-1 även i det andra setet. Då vaknar Linderyd/Wendt till liv och är
på väg att fullborda en mäktig vändning. “Ki-Ki” har flera matchbollar, men lyckas inte knyta ihop säcken. 5-4 och no-ad till 5-5 och matchen lever ordentligt. Vid 4-5, 40-40 kastas det dessvärre in en dubblett från herr Wendt och det är game over. “Ki-Ki” avancerar nu till kvartsfinal där dem ställs mot Big Boss och The real Big Boss på fredag 19:30. Missa inte det!

Tävlingsledningen tippade 60%-40%

Herrdubbel A 19:30
(2) Måns Engström/Felix Fellinger – Lars Frånstedt/Tobias Wikström 6-4, 5-7, 10-5
I en av de mest välspelade matcherna hittills i årets turnering stod “bröderna brothers” Fellinger/Engström som segrare. Detta var en oerhört tight tillställning med härliga dueller och stort artisteri från samtliga killar på banan. I det avgörande matchtiebreaket var junisarna de starkare och besegrar gubbarna med 10-5. I kvartsfinalen på fredag står två nya i Carl Rinman och Johan Menckel på andra sidan, blir
något att bita i för pojkarna. Vi tackar Frånstedt/Wikström för fin underhållning och räknar kallt med att dem återupptar showen någon gång efter kl 23:00 på lördag kväll igen.

Tävlingsledningen tippade 60%-40%

Preview dag 5
Solen har fortfarande inte synts till Bromma sedan den 27 oktober och inte heller denna KMs dag 5. Tanken tävlingsledningen haft från start var att detta skulle bli den “lilla finaldagen”, lill-lördag och allt. Dessa planer har i princip tvingats skrotas pga en stor mängd matchflyttande, men i spelschemat skymtar vi en final, två plikttrogna spelare som dykt upp i tid till alla sina matcher och skippat tvådagarsresorna till Maldiverna eller andra åtaganden mitt under brinnande KM, det tackar vi för!

Vi har när turneringen i dag startar kommit halvvägs, lite drygt
faktiskt, 53% av matcherna är avklarade och detta blir kvällen då David ”Kennelkungen” Bengtsson tar över tävlingsledningen och tillsammans med Trivselgänget i KM baren och Fat Franks goda pizzor skapar mysfarbror stämning i tennishallen.

Vad har vi för program då?

Jo, den första finalen av årets turnering ska spelas.

Herrsingel A kvartsfinal Gustav Norberg – Fredrik Malmsten (4) 18:00
Wow, nu börjar det hända grejer! Gustav Norberg var inför denna turnering helt okänd för tävlingsledningen och smög i den första omgången obemärkt förbi, men nu har han vår fulla uppmärksamhet. Med sin tunga forehand jagar han motståndarna runt banan och frågan är om inte A-lagets förbundskapten ”Svala Snubben” Kidane bör fråga om Gustavs nummer inför den stundande avslutningen av herrserien(?). På andra sidan nätet står en KM gigant och ett H35 ankare i Fredrik Malmsten. Fredrik är en seg nöt att knäcka för alla och svår att slå hål på. Få misstag kombinerat med ett fint spel- och kontringssinne har varit framgångsreceptet flera KM i rad för Malmsten. Frågorna vi ställer oss är: ”Hur många mil kommer Malmsten att springa i kväll?”, ”Har Gustav tålamodet att nöta ner Malmsten?”. Skrällchans i kväll? Tävlingsledningen tror det!
Tävlingsledningen tippar 65%-35%

Herrsingel B Final Henrik Lundin – Erik Ellström 21:00
Henrik Lundin, klubbens störste gentleman har smugit fram på den övre halvan där han på vägen mot hans livs största match plockat ner Christian Salamon och i semifinalen förstaseedade Jan Kövamees (som tydligen kunde missa(?)) i två jämna matcher. På andra sidan nätet står en annan trevlig prick Erik ”Wurst” Ellström som på sitt gnetiga sätt bollat ut Martin Eriksson och med lite flyt (?) i semin mot Alexander Zetterquist tagit sig fram till final. En bedrift han lyckades med även förra året då han mötte den dopade John Carlsson. Vad tror vi om kvällens final då? Jo, det här kommer nog att bli väldigt jämnt. Henrik kommer tvingas sätta fart på bollen och Erik kommer att springa och få tillbaka det mesta. Frågan är om inte Henrik har det lite större registret här, men å andra sidan har Ellström finalrutinen..
Tävlingsledningen tippar 60%-40%

Missa inte att komma ner och njut av KM stämningen denna afton, baren är öppen och Pizzorna är rykande varma efter 19:00.

På återhörande!
Tävlingsledningen

Summering KM dag 3 preview dag 4
Den tredje KM dagen blev den hittills längsta där Lasse Lundberg höll i trådarna och stängde butiken strax före midnatt. Publiken stannade en bra bit under kvällen och undertecknad räknade till ett 30-tal åskådare vid 23:00 en måndagskväll i november, mäktigt! Vi hade återigen hjälp av våra fantastiska juniorer som agerade banchefer och levererade resultat på löpande band.

En del KM deltagare har under gårdagskvällen uttryckt önskemål att spela “i hallen” och vi vill vara tydliga med att om man uppropas av tävlingsledningen måste man acceptera att spela på angiven bana. Det blir i slutändan era klubbkamrater som blir lidande och tvingas spela till gryningen.

Hur gick det då i våra “highlightade matcher”?
Herrsingel A
Daniel Illiyach – Arvid Vucetic 6-3, 6-3
I en välspelad tältbatlj var Daniel den starkare för dagen av dessa två unga herrar och besegrade Arvid i två raka set. Arvid drev på med sin tunga forehand, men Daniel är en erkänt skicklig spelare som har ett stort register. Han är svår att slå hål på och en kontringsspelare av rang. Bra kämpat Arvid och grattis Daniel som avancerar vidare i trädet där han nu ställs mot Sveriges starkaste (!) tennisjunior Samuel “Master Sung” Kindhult, tur för Daniel att det inte är brottning dem ska tävla i. Missa inte den kampen matchstart 17:00 i dag tisdag.
Tävlingsledningen tippade 50%-50%

Damsingel A
Isabelle Bellander – Lisa Welander (2) 2-6, 7-5, 10-5
Dramatiken utspelades på Bana 4 och inledningen av matchen påminde oerhört mycket om tidigare upplagor. Isabelle försökte slå hål på väggen, men desto mer hon tog i desto fler bollar hamnade utanför linjerna. Desto mer hon frustade, desto större tornade väggen upp sig på andra sidan nätet. Isabelle försökte med allt, nätattacker, korta cross, hårda bomber, men blev gång på gång passerad av skicklige Lisa. Andraseedade Welander hade inför gårdagen bara förlorat en singelmatch i modern tid (mot en övermäktig Amanda Frånstedt i förra årets final) och såg efter 6-2, 4-1 ledning ut att avancera fram till ännu en semifinal i Sveriges roligaste tennistävling. Men Bellander lugnade ner sig och jobbar sig tillbaka från 2-5 underläget så kopplar hon på mer tålamod och maler ner Lisa till slut. 7-5, och sedan i avgörande matchtiebreaket ser hon aldrig bakåt utan besegrar Lisa med 10-5. Lisa krigade som vanligt som ett djur, och ska ha en eloge för sin arbetsinsats. Om alla spelare hade haft samma inställning, tålamod, matchpsyke som Lisa hade världen varit en annorlunda plats. Hatten av till Isabelle Bellander som nu avancerar till sin första KM semifinal i denna kategori där hon ställs mot Mrs. Becker. “Bom” Bellander mot “Bom Bom” Becker på den undre halvan, får inte missas. Oerhört kul för Isabelle, stort grattis och vi återser glädjande nog även Lisa i tävlingen då hon spelar Mixed tillsammans med Måns Engström.

Herrsingel A
Mikael Borg – Johan Welander 6-1, 6-0
Mikael Borg tog som vanligt ifrån tårna och pulveriserade Johan i en relativt snabb affär på Bana 3. Mikael styrde frustandes Johan runt banan med sin forehand och Welander hade svårt att hitta motmedel mot offensiven. Mikael tornar nu upp som en mäktig kraft i denna Herrsingel A klass och han rentav störa en formstark Felix Von Schantz i kvartsfinalen?
Tävlingsledningen tippade 60%-40%

Preview dag 4
I dag är det dags för dem yngsta på klubben att spela Mini KM. Start kl. 15:00 vi återkommer med rapport kring detta under morgondagen.
Vi har nu avklarat 41% turneringens matcher och som ni alla förstår vi mycket roligt att se fram emot. I dag kommer dem första semifinalerna att spelas, hela 10 stycken kommer att avklaras under tisdagspasset där Jesper ”King Carno” Carnestedt kommer att lotsa er igenom.

Semifinaldags
16:00
14B Jessica Sundvall – Oscar Hellgren
14B Ludvig Kempe – Marcus Stålnacke

18:00
Damsingel 40 (1) Anna Nordlander – Clara Tamm
Damsingel 40 (2) Ulrika Elzvik – Charlotte Ingvar Nilsson
Herrdubbel B (1) Per/Oscar Karmteg – Peter Abelin/Johan Ek
Damdubbel B (2) Åsa Mia Fellinger/Linda Nordebäck – Isabelle Bergqvist/Petra Karmteg

21:00
Herrsingel B (1) Jan Kövamees – Henrik Lundin
Herrsingel B Erik Ellström – Alexander Zetterquist
Damsingel A (1) Anna Nordlander – Viveca Waak
Damsingel A Anne Öye – Isabelle Bellander
Utöver dessa toppmatcher så har vi såklart våra “highlightade” matcher.

Damdubbel A 17:00
(1) Lisen Rinman/Malin Rinman – Anne Öye/Carolina Håkansson
Äntligen är den här, kvartsfinalen av DDA som varit en snackis hela helgen. På ena sidan står den nykorade JSM Vinnaren och Stefan Edberg Stipendiaten Lisen Rinman i par med sin mamma Malin som starkt komplement. På den andra sidan har vi Anne “Bom Bom” Öye som är inblandad i mycket under KM inledningen tillsammans med Carro “Nätspecialisten/Täck kant” Håkansson. Frågorna vi ställer oss är: Kommer matchen avslutas utan att någon spelare blivit träffad av Lisens forehand på ett otäckt sätt? Har Anne och Carro tänkt fulspela och isolera Rinman Jr.? Svaren får vi i morgon, välkomna!
Tävlingsledningen tippar 80%-20%

Herrdubbel A 19:30
(3) Jonathan Kidane/Emil Kindhult – Andreas Linderyd/Mårten Wendt
Fyra starka spelare går upp mot varandra i denna åttondelsfinal som för ett par år sedan garanterat varit en final i turneringen. Fjolårsvinnaren Jonathan “Svala snubben” Kidane har i år bytt upp sig då han övergett Milenkovic för Kindhult. Emil Kindhult 13 år är en av de starkast skinande stjärnorna på den svenska juniortouren och befäste sin position som Sverigeetta i somras då han i stor stil vann Next Generation Cup i Båstad. Jonathan är en mycket skicklig spelare med ett brett register och tillsammans med unge herr Kindhult bör dem vara skräckmotståndare för precis alla par i den här tävlingen. På andra sidan nätet står skickliga Mårten Wendt med tung serve och forehand tillsammans med fjolårets KM vinnare i singel Andreas Linderyd som har klubbens kanske bästa backhand (?). Tungt värre och frågan är om “gubbarnas” rutin och dubbelförmåga räcker för att störa Kidane/Kindhult? Det här kommer bli spännande!
Tävlingsledningen tippar 60%-40%

Herrdubbel A 19:30
(2) Måns Engström/Felix Fellinger – Lars Frånstedt/Tobias Wikström
Ungdomlig entusiasm mot två spelskickliga herrar går upp emot varandra i denna spännande åttondelsfinal. Måns/Felix är välkända coacher på klubben och två skickliga spelare. Bägge killarna har bra servar och grundspelet är det inget fel på här. På andra sidan nätet står gubbarna som är samspelta efter många KM tillsammans och dem kompletterar varandra väl. Lasse med sin tunga forehand/serve och Tobias med sin oerhörda stabilitet och backhand. Frågan är om dem kan störa ungtupparna i kväll? Tävlingsledningen tror i sådana fall att det måste till många tjuvknep från boken.
Tävlingsledningen tippar 70%-30%

Varmt välkomna ner till klubben en kväll där även förstaseedade tennisprofilen Tsegai Gebremeskel KM debuterar i singel och dubbel.
Over and out
Tävlingsledningen

Summering KM dag 2 preview dag 3
Stämningsfull folkfest i tennishallen under helgen och glädjande nog har KM veckan bara startat och vi har sex fantastiska dagar framför oss. Vill uppmana alla spelare i turneringen att titt som tätt gå in och hålla koll på era respektive matcher då tävlingsledningen uppdaterar schemat kontinuerligt. Matchtider kan komma att ändras om krockar etc dyker upp.

Summering dag 2
Cecilia “Primus Motor” Helland skötte tävlingslederiet med bravur under förmiddagspasset och aldrig har “femminutersinbollningarna” varit mer precisa i KM historien. PM checkade ut på sedvanlig manér 14:51 och överlämnade över ett perfekt planerat matchschema till “svala snubben” Kidane som sedan lotsade deltagarna på tid fram till stängning. Hatten av till våra fantastiska ungdomar som agerat banchefer under helgen och sett till att allt flyter på, ni är bäst!

Hur gick det då i våra “highlightade” matcher under söndagen?
Damsingel A Anne Öye – Johanna Ericsson 7-5, 7-5
I en av söndagens toppmatcher besegrade Anne Öye Johanna Ericsson i en jämn match precis vad tävlingsledningen misstänkt på förhand. Tjejerna turades om att styra spelet med forehand, och detta var på det stora hela en mycket välspelad tillställning. Anne var stundtals “on fire” och lyckades i perioder av matchen med det mesta. Hon ryckte flera gånger till ledning, men Johanna jobbade stenhårt och kom hela tiden tillbaka i denna svängiga historia. Anne hade första set och såg sedan ut att cruisa mot seger i det andra setet då hon hade ledningen med 4-1 och 5-2. Johanna kom tillbaka igen till 5-5, men på sin typ femtonde matchboll lyckades Anne ta hem det och kunde på klassiskt Tysk manér säga : “Danke für das Match” framme vid nätet. Vi gratulerar Anne som nu går mot Welander eller Bellander som tampas om semifinalplatsen på den undre halvan av DSA i kväll.
Tävlingsledningen tippade 50% – 50%

Herrsingel A Felix Von Schantz (3) – Jakob Svärdström 6-1, 6-4
Fjolårsfinalisten Felix Von Schantz mot Jakob Svärdström var en av de matcher som tävlingsledningen hoppade till i stolen när den dök upp på datorskärmen redan i den första omgången av HSA. Oerhört intressant “match up” och spelmässigt gjorde den ingen besviken. Svärdström gör en bra match, men har svårt att få död på bollarna mot unge herr von Schantz som är “tät” i försvaret. Felix har utvecklat sitt spel under året och lyckas använda sin fina variation med en stark defensiv som han snabbt vänder till offensiv. Svärdet laddar nu om för dubbelspel där han i år teamar med unge Arvid Vucetic grannpojken från landet, en spännande kombination! Felix kommer bli en giftig motståndare för alla i den här tävlingen och om någon ska kunna besegra honom måste dem komma upp i en mycket hög spelnivå.
Tävlingsledningen tippade 65%-35%

Damsingel 40 Ullis Elzvik (2) – Malin Rinman 6-1, 6-1
Ullis Elzvik besegrade Malin Rinman och stängde ner KM butiken vid 22-tiden i går kväll. Duellerna var ofta både långa och bra och Malin kämpade på bra, men Ullis stod oftast som vinnare av dessa. Ullis har sedan fjolårsupplagan blivit stadigare och är i dag bättre på att gå in i banan och avgöra fler poänger på egen hand vilket blev den stora skillnaden i matchen. Tävlingsledningen undrade inför matchen om Ullis skulle återfå gummiarmen från förra året, men alla tvivel städades bort under söndagskvällen. Ullis är nu semifinalklar där hon går mot Linda Bentefour eller Charlotte Ingvar Nilsson som tampas i en av kvällens senare matcher. För Malins del gäller det nu att ladda om och hon har fler chanser i veckan att vinna de åtråvärda KM pokalerna och hon är förstaseedad i två dubbelklasser DDA och DD40. Är den största titelchansen i damdubbel A med dottern Lisen i laget månne?
Tävlingsledningen tippade 60%-40%

Preview KM dag 3
Vi har nu spelat 29% av turneringen och idag startar även dem yngsta sina resor i KMs 12B klass som spelas med grön boll, och där ska KMs yngste deltagare (ej inräknat Mini KM) Alex Von Schantz född 2012 göra KM debut då han möter Rebecca Gottfarb i den första omgången, spännande värre!
Lasse Lundberg kommer att lotsa er medlemmar igenom ett kvällspass där vi har vi ett smörgåsbord av toppmatcher och mängder av profiler att få se in action. Henrik Lundin kommer att rodda KM kafét under kvällen, vi är i trygga händer!
Detta blir också den första speldagen med sista insläpp 22:00.
Ok, nu kör vi!

Herrsingel A
Arvid Vucetic – Daniel Illiyach 19:30
Många duktiga juniorer i seniorklasserna i KM 2019 och här kommer två träningskompisar födda 2006 som känner varandra väl vid det här laget. Bägge tillhör toppskiktet i årgången så det kommer garanterat bli en välspelad match. Tungt slående Arvid möter vindsnabbe och spelskicklige Daniel. Matchen känns oviss på förhand, men som alltid när man möter nära klubbkompisar kommer nerverna in. Hanteringen av dessa blir en “match i matchen” och kommer att vara avgörande(?). Ovisst hursomhelst.
Tävlingsledningen tippar 50%-50%
Damsingel A
Lisa Welander (2) – Isabelle Bellander 19:30
Kvartsfinaldags i damsingel A och här står fjolårsfinalisten Lisa “väggen” Welander på ena sidan och Isabelle “Boom” Bellander på den andra. Två härliga SLTK profiler som aldrig tidigare drabbats samman i dessa sammanhang. Spelstilarna skiljer sig åt i denna intressanta drabbning där Isabelle är den hårdslående som säkerligen kommer att styra många dueller i denna drabbning mot Lisa W. Lisa är som ni vet vid det här laget en oerhört stabil spelare som alltid säljer sig dyrt. Detta blir intressant och frågan är om Isabelle har verktygen att slå hål på väggen?

Herrsingel A
Mikael Borg – Johan Welander 21:00
Mikael Borg och Johan har redan hunnit med att vinna varsin match i årets singelmästerskap och möts nu i denna intressanta kvällsdrabbning. Mikael är en härlig profil som alltid ger järnet på varenda boll där han frustande flyttar motståndarna runt banan med sin forehand. Vi slår på decibelmätaren i kväll och ser vad vi kommer upp i. Johan Welander är som ni kanske listat ut bror till ovan nämnde Lisa och han är oerhört skicklig att med sina långa armar få tillbaks en boll till. Johan drillas varje vecka i “franska starter” på fredagarna så konditionen är det inget fel på och han är även skickligt att gå in i banan och styra med sin forehand när han får chansen.
Tävlingsledningen tippar 60%-40%

Varmt välkomna ner till klubben en kväll där nykorade SM vinnaren Lisen Rinman gör turneringsdebut i Mixed tillsammans med skicklige pappa Carl och där vi har en supermatch till i “battle of the Felixes” då Fellinger-Von Schantz drabbar samman.

KM Dag 1
Äntligen är den här, KMs första speldag och det är med skräckblandad förtjusning som undertecknad nu kritar ner de här raderna. Under förra årets KM började vi att ”Highlighta” en del av matcherna i de Smedslättska Mästerskapen och då detta blev uppskattat så tänker vi i år köra en favorit i repris.

Herrsingel B
Anders Magnusson – Tommy Börjesson 18:00
Kvällspasset inleds på bästa sätt med lite Herrsingel B och vem står där om inte Anders Magnusson. Anders är en tennisentusiast av rang och en spelare som innehar det mest oslagbara KM rekord som vi har i klubben. För att fräscha upp era minnen så har Anders fått smaka på ordentlig torskfilé mot SLTK legendaren Bengt Kulling född 1942 och förra året var det gamejakt igen då 12-årige Emil Kindhult född 2006 stod på andra sidan nätet. Det skiljer med andra ord 64 år mellan Anders övermän, ett mäktigt klubbrekord. Anders har i år degraderat sig själv till en lägre kategori och samtidigt han har som vanligt tränat på målmedvetet. Anders har sedan förra årets mästerskap deltagit i varenda stegspel som existerar i västerort, och han tar hela tiden steg framåt i utvecklingen. Frågan är om det kommer att räcka till seger då gentlemannen Tommy Börjesson född 64 (dåligt omen för Anders?) står på andra sidan nätet. Tommy har mörkat sin form för tävlingsledningen men vi är mycket glada att han återvänder till turneringen i år igen. Tommy kommer som vanligt att spela med stil (faller valet på tjusig piké med rosa inslag ikväll?) och han har ett mycket fint grundspel med en bra forehand som vapen. Denna match känns väldigt öppen på förhand, men Anders får tipset knappt.

Tävlingsledningen tippar Anders Magnusson – Tommy Börjesson 60%-40%

Herrdubbel A
Alvar Lange/Eliot Nobel – John Carlsson/Jonas Carlström 20:30
Herrdubbel A är ett getingbo detta år och redan i den första omgången poppar denna hyperintressanta match upp. Alvar född 2007 och partnern Eliot född 2004 möter det eleGanta paret Jonas Carlström och John Carlsson. Jonas och John är ett nykomponerat par för i år och det är två mycket spelskickliga herrar som bildar lag. Ett tungt hårdslående lag med backhands som de allra flesta spelare bara får drömma om och dessutom tror vi att dessa herrar kommer att komplettera varandra på ett ypperligt sätt. Juniorerna på andra sidan nätet är ett mycket intressant par och borde vara skräckmotståndare för alla paren i herrdubbel A. Låt inte ålder lura er i detta KM, det finns en uppsjö av skickliga juniorer i seniorstartfälten i år och Alvar och Eliot är inga undantag. Den äldre junioren Eliot rör sig som en katt och har fantastiskt fina händer vid nätet. Alvar den yngre har ett spelsinne som hör hemma på touren och en touch på bollen som få. Juniorerna har aldrig spelat match ihop, men kommer att komplettera varandra på ett mycket fint sätt. Frågorna vi ställer oss inför är: ”Kommer gubblaget att kunna fulspela sig till seger? Kommer Jonas Carlströms styrka i elvor underifrån att bli ett problem då KM även i år spelas med serve?”

Tipset går till framtiden 60%-40%

Generationsdubbel A
Fred/Märta Skantze – Michael/David Selin 20:30
Redan i den första omgången av generationsdubbeln spelas denna härliga batalj mellan fyra skickliga tennisspelare. ”Right said Fred” parar återigen ihop sig med yngsta dottern Märta ”Messi” som är en av klubbens giftigaste ”lirare”. Märta har en speluppfattning och touch som saknar motstycke i hela landet för spelare i samma ålder. Märta har en av klubbens absolut giftigaste slicear och den giftiga kombinationen med pappas bollsinne kommer bli intressant att se. På andra sidan nätet står far och son Selin. Dessa herrar återkommer glädjande till turneringen i år igen och dem är ett mycket starkt dubbelpar i denna klass. Michael har klubbens kanske finaste enhandsbackhand och kombinerar detta med en fin serve och volleyspel. Sonen David använder forehanden som främsta vapen och har varje år tagit fina steg framåt i sin utveckling. Denna batalj känns oviss på förhand.

Tävlingsledningen tippar Skantzes – Selins 50%-50%

Vi ses på klubben ikväll, nu kör vi! Baren är öppen och pizzorna kommer att vara nygräddade, Go Smedis!

Over and out
Tävlingsledningen

Summering KM dag 1 och preview dag 2

Den första speldagen är till ända och vi konstaterar att premiären inte gjorde någon besviken. Spännande tennis, goda pizzor och mycket stämningsfullt nere på klubbarnas klubb.

Hur gick det då i våra ”highlightade” matcher?
Jo, tävlingsledningen kan informera er om att vissa tips höll och vissa höll mindre bra.

Herrsingel B Anders Magnusson – Tommy Börjesson 18:00 Tipset 60%-40%
Anders inledde matchen bäst och knep också det första setet med 6-4 efter fin tennis. Mr Börjesson med rosa inslag på matchstället även denna dag hade efter det första setet bestämt sig för att han inte skulle förlora den här matchen med fegspel. I det andra setet går Tommy istället ut, går för slagen och spelar ursinnig totaltennis. Han trycker på och flyttar Anders runt banan och vinner det andra setet klart med 6-0. I det avgörande matchtiebreaket är stilfulle Tommy den starkare och han inleder KM med att brotta ner Anders Magnusson i matchtiebreaket 10-8. Anders har 5-1 i tiebreaket, men nerverna sviker en del på slutet då han drabbas av den klassiska gummiarmen. Grattis Tommy, och vi är glada att få se mer av publikfavoriten Anders då han återkommer till tävlingen i flera andra sammanhang denna KM vecka.

Herrdubbel A Alvar Lange/Eliot Nobel – John Carlsson/Jonas Carlström 20:30 Tipset 60%-40%
Tävlingsledningen hade de spelskickliga juniorerna som knappa favoriter i denna tillställning som blev den första dagens svängigaste historia och en av de absolut mest välspelade. Lagen följs åt i det första setet tills juniorerna kniper åt sig en 5-3 ledning. John och Jonas vänder på steken i första set, tar fem raka games (7-5) och ser sedan ut att ”cruisa” mot seger då dem rycker till 4-1 i andra set. Jonas och John är halvvägs upp i baren när junisarna gör en mäktig comeback. Dem gör en Jonas/John och vinner fem raka games (6-4!). Ett spännande matchtiebreak att vänta och efter fint spel kan ungdomarna sträcka armarna i skyn, seger 10-7. Grattis till ”Hasse Nobel” och ”Langos” och vi ser fram emot att återse både Jonas & John redan i morgon då dem deltar i fler klasser.

Generationsdubbel A Märta Skantze/Fred Skantze – David Selin/Mikael Selin 20:30 Tipset 50%-50%
I en tältbatalj som tävlingsledningen tippade jämn på förhand rivstartade the Selins och såg aldrig bakåt utan besegrade Skantzes med 6-1, 6-2. Märta och Fred kämpade på, men Selinarna var oerhört starka idag och går nu mot tuffast möjliga motstånd i Arvid/Uffe Vucetic på måndag kväll. Upplagt för skräll? Selins är ett stabilt par och kommer att bjuda upp till dans på måndag, missa inte den! Grattis och vi behöver inte vara ledsna då vi återser även Fred och Märta som deltar i flera klasser under veckan!

KM dag 2
Denna dag bjuder på inte mindre än 58 (!) matcher och vissa spelare kommer att ha det hett om öronen med flera matcher samma dag. Under förmiddagspasset kommer vår egen Primus Motor Cecilia Helland att hålla i taktpinnen fram till 14:59, därefter kommer ”svala snubben”(coach Jonathan Kidane) dirigera fram till småtimmarna. Det finns så många intressanta matcher att skriva om denna supersöndag, tur att tävlingsledningens tid är dyrbar.

Damsingel A Johanna Ericsson – Anne Öye 10:30
Efter flera intressanta bataljer på morgonen kommer denna match som blir en av söndagens toppmatcher. Den spelas mellan två av klubbens starkast spelande damer som känner varandra väl. Johanna har på senare år bytt ut golfklubborna mot tennisracket och har haft en fantastiskt fin utvecklingskurva. Anne, SLTKs egna supertyska har det senaste året hunnit med debut i damlaget (borta mot Stina Larsson, Lillåns TK) och spel i D40 laget och återvänder glädjande nog till KM även i år. Spelstilarna påminner om varandra, hårdslående, bägge spelarna gillar att styra med forehand. Frågan här blir vem som kan vara stadigast för dagen och vem som lyckas ta kommando och styra flest dueller. Det här blir en tight match.

Tävlingsledningen tippar 50-50%

Herrsingel A Felix Von Schantz (3) – Jakob Svärdström 12:00
Wow! Vi upprepar, Wow! Garanterat på centrecourt! Den här bataljen får man inte missa. Första omgången i KM och vi konstaterar att det är hög klass på årets mästerskap. Felix Von Schantz född 2003 har tagit stora kliv med sin tennis och har haft ett mycket fint år på tennistouren. Efter framgångarna har han i år erhållit tredjeseedningen i en turnering som han förra året nådde hela vägen fram till final i. På andra sidan nätet står ingen mindre än en fd. klubbmästare i Jakob ”Svärdet” Svärdström. Svärdet är en mycket potent tennisspelare med lång meritlista. Han har en fin serve som han kompletterar med en fin forehand och han spelar i sina bästa stunder en ryckig tennis som stör tennisspelare på mycket hög nivå. Tredjeseedade Felix är turneringens kanske kvickaste spelare och är skicklig både i offensiven och defensiven. Han har ett mycket stabilt grundspel och är tempostark. Dessa herrar möttes i turneringen för två år sedan och då drog Jakob det längsta strået. Två år har gått sedan dess och Felix är två år bättre, Jakob(?). Frågorna vi ställer oss är: Kan Svärdet krypa in under skinnet ännu en gång och rentav ta hem det här? Kommer Felix höga tempo ställa till det för Svärdet?

Tävlingsledningen tror på det senare och tippar revansch 65%-35%

Damsingel 40 Ullis Elzvik (2) – Malin Rinman 21:00
Nattmatch (?) mellan Ullis Elzvik (2) och Malin Rinman i DS40. Supersöndagen kan inte avslutas på ett bättre sätt. DS40 är ett getingbo och tävlingsledningen erkänner att denna har varit särskilt svårseedad. Ullis Elzvik hade redan förra året en topseedning, den gången i Damsingel B, men föll då för favorittrycket mot Pernilla Tronstad från Davids ”supertisdagsgrupp.” Ullis har det senaste året tränat på intensivt och har ett fint grundspel med bra tryck i grundslagen. Ullis har även vässat sin serve sedan förra upplagan. På andra sidan nätet står Malin, en stensäker motståndare med en grym vinnarskalle. Malin är en mycket stabil spelare som är skicklig på att ta motståndarnas fart så detta motstånd borde passa perfekt (?) för Rinman som oseedad kan spela utan press. Tävlingsledningen misstänker att detta kommer att bli en lång hård batalj som stänger söndagens spel? Frågorna vi ställer oss är: Pallar Ullis för favorittrycket detta år? Kommer Malin att klara av att göra en Tronstad och bryta ner Elzviks spel.

Tävlingsledningen tippar 60%-40%

På återhörande

Tävlingsledningen

KM Dag 1
Äntligen är den här, KMs första speldag och det är med skräckblandad förtjusning som undertecknad nu kritar ner de här raderna. Under förra årets KM började vi att ”Highlighta” en del av matcherna i de Smedslättska Mästerskapen och då detta blev uppskattat så tänker vi i år köra en favorit i repris.

Herrsingel B
Anders Magnusson – Tommy Börjesson 18:00
Kvällspasset inleds på bästa sätt med lite Herrsingel B och vem står där om inte Anders Magnusson. Anders är en tennisentusiast av rang och en spelare som innehar det mest oslagbara KM rekord som vi har i klubben. För att fräscha upp era minnen så har Anders fått smaka på ordentlig torskfilé mot SLTK legendaren Bengt Kulling född 1942 och förra året var det gamejakt igen då 12-årige Emil Kindhult född 2006 stod på andra sidan nätet. Det skiljer med andra ord 64 år mellan Anders övermän, ett mäktigt klubbrekord. Anders har i år degraderat sig själv till en lägre kategori och samtidigt han har som vanligt tränat på målmedvetet. Anders har sedan förra årets mästerskap deltagit i varenda stegspel som existerar i västerort, och han tar hela tiden steg framåt i utvecklingen. Frågan är om det kommer att räcka till seger då gentlemannen Tommy Börjesson född 64 (dåligt omen för Anders?) står på andra sidan nätet. Tommy har mörkat sin form för tävlingsledningen men vi är mycket glada att han återvänder till turneringen i år igen. Tommy kommer som vanligt att spela med stil (faller valet på tjusig piké med rosa inslag ikväll?) och han har ett mycket fint grundspel med en bra forehand som vapen. Denna match känns väldigt öppen på förhand, men Anders får tipset knappt.

Tävlingsledningen tippar Anders Magnusson – Tommy Börjesson 60%-40%

Herrdubbel A
Alvar Lange/Eliot Nobel – John Carlsson/Jonas Carlström 20:30
Herrdubbel A är ett getingbo detta år och redan i den första omgången poppar denna hyperintressanta match upp. Alvar född 2007 och partnern Eliot född 2004 möter det eleGanta paret Jonas Carlström och John Carlsson. Jonas och John är ett nykomponerat par för i år och det är två mycket spelskickliga herrar som bildar lag. Ett tungt hårdslående lag med backhands som de allra flesta spelare bara får drömma om och dessutom tror vi att dessa herrar kommer att komplettera varandra på ett ypperligt sätt. Juniorerna på andra sidan nätet är ett mycket intressant par och borde vara skräckmotståndare för alla paren i herrdubbel A. Låt inte ålder lura er i detta KM, det finns en uppsjö av skickliga juniorer i seniorstartfälten i år och Alvar och Eliot är inga undantag. Den äldre junioren Eliot rör sig som en katt och har fantastiskt fina händer vid nätet. Alvar den yngre har ett spelsinne som hör hemma på touren och en touch på bollen som få. Juniorerna har aldrig spelat match ihop, men kommer att komplettera varandra på ett mycket fint sätt. Frågorna vi ställer oss inför är: ”Kommer gubblaget att kunna fulspela sig till seger? Kommer Jonas Carlströms styrka i elvor underifrån att bli ett problem då KM även i år spelas med serve?”

Tipset går till framtiden 60%-40%

Generationsdubbel A
Fred/Märta Skantze – Michael/David Selin 20:30
Redan i den första omgången av generationsdubbeln spelas denna härliga batalj mellan fyra skickliga tennisspelare. ”Right said Fred” parar återigen ihop sig med yngsta dottern Märta ”Messi” som är en av klubbens giftigaste ”lirare”. Märta har en speluppfattning och touch som saknar motstycke i hela landet för spelare i samma ålder. Märta har en av klubbens absolut giftigaste slicear och den giftiga kombinationen med pappas bollsinne kommer bli intressant att se. På andra sidan nätet står far och son Selin. Dessa herrar återkommer glädjande till turneringen i år igen och dem är ett mycket starkt dubbelpar i denna klass. Michael har klubbens kanske finaste enhandsbackhand och kombinerar detta med en fin serve och volleyspel. Sonen David använder forehanden som främsta vapen och har varje år tagit fina steg framåt i sin utveckling. Denna batalj känns oviss på förhand.

Tävlingsledningen tippar Skantzes – Selins 50%-50%

Vi ses på klubben ikväll, nu kör vi! Baren är öppen och pizzorna kommer att vara nygräddade, Go Smedis!

Over and out
Tävlingsledningen

191121

Hej,
Lottningen är nu ute och tävlingsledningen konstaterar trots ett par missar (som förhoppningsvis ordnas på ett bra sätt i morgon) att det nya systemet är vassare än det gamla.

Vi kommer givetvis att informera alla berörda spelare om ev schemaändringar/omlottningar.

På lördag drar KM igång med buller och bång och vi är oerhört glada att Fat Franks ännu en gång kommer och bakar färska pizzor i tennishallen kl 18:00.

KM kafét/Baren kommer att vara öppen på lördag då vår fantastiska Trivselkommité håller i trådarna.

Fat Franks/Trivselkommitén samspelar även på onsdag/fredagkvällen i nästa vecka när fler semis/finaler ska avgöras.

Väl mött på klubben.

Over and out
Tävlingsledningen

191120

Hej!

Vet att många av er är extremt nyfikna på lottningen, och jag kan förstå varför nu när jag sett den. Turneringen i år innehåller mängder av tennisprofiler både mer och mindre spelstarka samt mer och mindre vältränade. Jag kan lova er att det kommer smälla direkt. Redan i de första omgångarna kommer det att bjudas på mängder av ”popcorn matcher.”

Redan innan vi startat årets turnering har vi slagit flera KM rekord ”Flest deltagare, starter, klasser och matcher genom tiderna”. Det nya rekordet lyder 231 spelare, 295 starter 272 matcher och 27 klasser.

Detta underbara intresse medför ett par saker, dels att vi kommer behöva ha insläpp 22:00 och att vi måste starta juniormatcher redan 15:00. Vi får inte ihop tävlingen annars och hoppas på alla deltagares förståelse. Vi tog i år beslutet att utöka turneringen med en speldag, men trots detta är schemat tight att få ihop.

Tävlingsledningen har försökt att ta hänsyn till så många förbehåll som möjligt, men då vi bara har en vecka att spela tävlingen och det är ett tight schema konstaterar vi redan innan första bollen är slagen att det kommer att bli knepigt att flytta runt matcher. Obs. Inga matchflyttar får ske utan att Tävlingsledningen först konsulteras/informeras, då blir det kaos.

Alla klasser är nu lottade och så gott som tidsplanerade. Då vi i år använder ett mer modernt system hoppas vi att matchkrockarna ska undvikas så mycket som möjligt. Eftersom lottningsprogrammet ”säger ifrån” går det inte att publicera alla matchtider i alla klasser (så ser det konstigt ut längre fram i trädet så förstår ni varför) då vi måste spela ett par omgångar i ett par klasser för att ”låsa upp” nya i systemet. Detta innebär att vissa matcher kommer att behöva planeras in allteftersom.

Alla lottningar publiceras här och kommer även att finnas synliga i tennishallen.

Det här kommer bli kul!

Over and out
Tävlingsledningen