Finalsummering Kindhult-Margoulis

Emil T Kindhult är segrare i SALK OPENS fjortonårsklass efter att ha besegrat Daniel Margoulis med 2-6, 6-2, 6-1.

Emil var glad redan på dagens inbollning där han avslappnat konstaterade att man ”omöjligt kan inleda det nya decenniet på ett bättre sätt än att vinna SALK?” Rätt mindset? 100%.

Stora klasser i PS14 som vanligt och Emil har spenderat många timmar på banan med fem singelmatcher/fyra dubblar innan finalen. Emil som haft problem med skador har tvingats matcha/träna tennis sparsamt under hösten.

Rivstart med SALK OPEN, tufft matchande och kroppen har fram tills igår varit i princip helt utan skadekänningar. Men i gårdagens dubbel drog Empa på sig en sträckning som medförde att ett av hans vapen serven inte kunde användas fullt ut i dagens final. Detta hade kunnat stressa upp dem flesta inför en sådan här final, men inte Emil. Han har hela veckan frånsett match 1 varit mentalt iskall på banan. Aldrig riktigt stressad utan hela tiden litat på sin kapacitet.

Vänstertassarnas kamp i dagens final dit duktige Daniel Margoulis, Ullevi TK avancerat efter flera fina vinster på vägen fram. Han har besegrat bland annat Daniel Krstevski Is Ödåkra, Bruno Johansson, Kristinehamns TK och i gårdagens semifinal William Rechjtman Vinciguerra, Malmö TK. Fin form, absolut och Daniel får en mycket bra start i finalen.

Han rycker till 3-0 direkt mot en från början ganska passiv Emil som försökte bygga upp många dueller mot Daniels backhand. Emil har under veckan blandat bländande spel med snabba förlustgame där han stundtals haft för hög felprocent. Starten idag var inget vidare och 0-3 blev till underläge 1-4 och 1-5. Emil jobbar på och lyckas reducera till 2-5.

I sidbytet tar Emil en medical timeout för att få hjälp med sin strulande magmuskel. Ett lite längre break med behandling verkade inte hjälpa inledningsvis då gamet efter timeouten blir förlorat. Vid 2-6 och strulande magmuskler var det flera i publiken som frågade sig om vändningen var möjlig?

Emil verkade dock liksom i tidigare matcher inte särskilt skakad. Med isvatten i ådrorna kliver han ut i det andra setet och trycker ordenligt på gaspedalen. Passivitet är inte rätt taktik för den kanske tyngst slående fjortonåringen i landet(?). Emil driver Daniel runt banan med sin forehand och söker oftare Daniels forehand när han bygger upp poängerna. Han börjar också söka sig fram mot nätet för att avgöra, nästan alltid framgångsrikt och han maler ner Daniel.

3-0 blir till 6-2 och sedan i det sista setet är det stundtals spel mot ett mål där en trött Margoulis pressas långt bak i banan och också bjuder Emil på rätt många enkla misstag. 6-1, saken biff och Emil kan sträcka armarna i luften.

En fantastisk start på det nya decenniet för Emil, SLTK och alla inblandade i teamet runtomkring. Den allra första dagen av 2020 inleds med en historisk singelvinst i världens största inomhusturnering för juniorer. Emil blir därmed den första SLTK spelaren att vinna denna fina trofé.

Stort grattis Emil! 🎾👑

Over and out
Tävlingsledningen