Vi vet att några av er är hemma i Bromma, men ”Smederna” är ett resande folk. Vissa njuter på fuktigare ställen i USA, andra av safari i Afrika, segling i Västindien eller varför inte klassiskt beach häng i Thailand. För er som kör farligare semester och befinner er i Åre/Trysil/Alperna kom ihåg att behålla ”tyngden på dalskidan” så att ni är hela tills träningarna drar igång i januari. Var ni än befinner er så hoppas jag ni hinner ögna igenom denna lilla seriespelskrönika som Tävlingsledningen bjuder på lagom till jul.

SLTK i Svenska tennisserierna 2019-2020

För er som inte har stenkoll på serielagen så har vi i år 11 (!) stycken. Välrepresenterade? Absolut. En del lag har spelat klart för säsongen medan andra har kommit knappt halvvägs. Nu kör vi!

Herrlaget: Stannar kvar i division 3, en serie som Linköpings TK vinner. Vi har under hösten haft det yngsta herrlaget i historien där Tsegai Gebremeskel och Max Fellinger födda 2004 varit ankare. Även Felix Von Schantz f 2003 och Eliot Nobel f 2004 har fått speltid och återväxten imponerar med mängder av talang i juniorleden. Tävlingsledningen spår en ljus framtid för herrlaget. Nästa år hoppas vi kunna komplettera den ungdomliga entusiasmen med erfarenhet (går vi utanför landets gränser?) och siktet är inställt på avancemang till ”tvåan”. 2020 blir året för uppflyttning om ni frågar Tävlingsledningen.

Resultat
SLTK – Lillåns TK 4-0
Kungsängens TK – SLTK 2-2
Norrköpings TK – SLTK 2-2
SLTK – Linköpings TK 1-3
Tullinge TK – SLTK 3-1

Damlaget: Vinner ”trean” efter tre vinster och ett kryss. Laget har under hösten 13-3 i matchdifferens, 27-6 i setskillnad och 173-66 i gameskillnad, imponerande. Lagets stomme har under hösten bestått av extremt spelstarka juniorer (Lisen Rinman, Clara Tillström, Isabella Sundvall, Isabelle Bellander, Carla Wendt, Felicia Karmteg och Alva Tillström) i 13-15-årsåldern och samtliga av dessa kommer att vara ett år bättre 2020. Lägg därtill landets fjärde bästa damspelare Jackie Cabaj Awad rankad 500 på WTA som krydda på moset. Nästa höst huserar vi i tvåan som blir en formalitet att ta sig igenom (?).

Resultat
SLTK – Saltsjöbadens LTK 3-1
SLTK – Åkersberga TK 4-0
Gustavsbergs TK – SLTK 0-4
SLTK – Ekerö TK 2-2

P15: Mumsade i sig division 2. Det var kort och gott spel mot ett mål från början till slut. Laget vinner serien efter tre raka segrar och imponerande 12-0 i matcher, 24-0 i setskillnad och 144-46 i gameskillnad. Som ni förstår är det hög klass på laget som dock tappar en del erfarenhet inför nästa säsong. Återväxten är som vi nämnt god i klubben och SLTK har ett gäng vassa pojkar födda 2005-2007. Spelare som sticker ut lite extra för detta lag är Next Gen vinnaren Emil Kindhult, Nordiska mästaren Daniel Iliyaich samt Team Stockholmspelarna Arvid Vucetic och Alvar Lange. Spännande kommer det att bli att följa detta lags framfart i hallen som redan nästa år är med och utmanar i striden om SM tecknet?

Resultat
SLTK – USIF 4-0
TSK Malmen – SLTK 0-4
SLTK – Enebybergs TK 4-0

F15: Laget har under hösten bestått av Lisen Rinman, Clara Tillström, Isabella Sundvall, Alva Tillström, Carla Wendt och Felicia Karmteg. Vi slutar trea i en tuff serie där flera matcher var tighta och vi dessvärre haft marginalerna emot oss. Efter en tung bortaförlust mot seriesegrarna Västerås TK får laget även 2020 sikta in sig på spel i tvåan. Nästa år kan inget stoppa tjejerna som med ordinarie uppställning är ett av de absolut starkaste F15 lagen i Sverige 2020.

Resultat
SLTK – Norrköpings TK 3-0
Västerås TK – SLTK 2-1
SLTK – Lidingö TK 0-3

Rookielaget: U13 är det enda serielaget som är ”unisex”. Här tävlar de bästa 13-åringarna mot varandra i region Stockholm. I år var det tre divisioner och SLTK var starka i gruppspelet. 22-2 i matcher mot KLTK, MIK, Nynäshamn och Huddinge blev facit och i slutspelet väntar nu ”det andra SLTK”, Saltsjöbadens LTK som vann sin pool före bland annat SALK 2 och Djursholms TK. Semifinalen mot Saltsjöbadens LTK kommer att gå av stapeln den 18 januari. I en eventuell final väntar SALK 1 som vann lottningen (då det var tre pooler) och direktkvalificerades till final där dem även tilldelades hemmafördel. Den finalen kommer att spelas någon gång under februari månad. SLTK har under poolspelet roterat mycket i laget och 13 juniorer har fått chansen att spela: Edvard Henriksson, Svea Skantze, Bruno Menckel, Märta Skantze, Daniel Iliyaich, Felicia Karmteg, Arvid Vucetic, Alva Tillström, Oscar Karmteg, Alvar Lange, Julie Nobel, Sophia Von Schantz och Samuel Gottfarb.

Resultat
Mälarhöjdens IK – SLTK 0-6
SLTK – Nynäshamns TK 6-0
SLTK – KLTK 4-2
Huddinge TK – SLTK 0-6

Damer 40: Ligger för närvarande på en tredjeplats i tabellen i division 3. Serien toppas av seriesuveränerna Hellas TK som hittills sopat rent. En uppskjuten höstmatch får vänta till våren, den mot Ekerö TK och det innebär att damerna har sex matcher kvar för att försöka förbättra tabelläget. Att hinna ifatt Hellas blir svårt, men andraplatsen är inom räckhåll och något Tävlingsledningen tror på! För SLTK har 8 damer tävlat i höst: Sofia Skantze, Liv Asarnoj, Hanna Von Schantz, Viveca Waak, Anne Öye, Ulrika Elzvik, Susanne Vucetic och Carolina Håkansson.

SLTK – Lidingö TK 1-2
Hellas TK – SLTK 3-0
SLTK – Upsala TK 3-0
USIF – SLTK 0-3

Herrar 35: H35ornas höst i division 2 har inneburit fyra tunga torskfiléer. Malmstens gubbar har en svidande statistik 1-11 i matchdifferens, 3-23 i set och 59-139 i game. Laget har en del sparkapital på bänken men frågan är om Malmsten inte redan nu är ute och värvar i januarifönstret? Kommer laget se helt annorlunda ut i januari? Sex matcher återstår för laget att kunna förbättra tabelläget i vår och ska det inte bli degradering till trean krävs 3-4 lagvinster troligtvis. Tungt utgångsläge, javisst, men Tävlingsledningen är hoppfull och tror på mirakel och ny chans i tvåan till hösten.

Resultat
Enskede LTK – SLTK 3-0
SLTK – SALK 0-3
SLTK – Huddinge TK 1-2
Södertälje PTK – SLTK 3-0

Herrar 45: Ryktet gör gällande att H45 gubbarna utmanat H35 ynglingarna i en klassisk collegematch i vår och efter den här höstens imponerande resultat kan man verkligen förstå varför. Självförtroendet är på topp efter fem raka vinster i division 3. 12-3 i matcher, 25-8 i set, 164-94 i game halvvägs igenom serien. Kan något stoppa 45 laget från att avancera till tvåan? Det ser onekligen bra ut och laget har inför höstens spel fått finfin förstärkning i spelstarke Carl Von Schantz som lyfter laget till nästa nivå (?). Halva serien återstår så det gäller att få ihop laget till varje match för att säkra avancemanget. Lagledare Ljungbert tar hursomhelst jullov med ett leende på läpparna. Spelare som representerat klubben i denna serie hittills är: Erik Einerth, Carl Von Schantz, Tobias Wikström, Christer Ljungbert Oxelius, Mårten Wendt och Lars Frånstedt.

Resultat
SLTK – Enskede LTK 3-0
Nynäshamns TK – SLTK 1-2
Västerås TK – SLTK 1-2
SLTK – Saltsjöbadens LTK 2-1
Västerhaninge TK – SLTK 0-3

Herrar 55: Henrik Wolffs flock ligger just nu på en andraplats bakom suveräna Gustavsbergs TK som radat upp segrar i H55 division 2. The Wolfpack har hunnit med att besegra Djursholms TK med 3-0 och Vallentuna med samma siffror. Enda plumpen i protokollet hittills är mot nämnda Gustavsberg. Med en något haltande tabell tar vi julledigt och hoppas att laget kan ladda om för att kunna utmana GTK i vår? Spelare som representerat SLTK i höst är: Henrik Wolff, Erik Eliasson, Mikael Sellin och Per Manhem.

Resultat
Gustavsbergs TK – SLTK 3-0
SLTK – Djursholms TK 3-0
SLTK – Vallentuna TK 3-0

Herrar 65: Lagledare Manhem styr skutan i år och det har han hittills gjort med bravur. Laget har vunnit sina två (?)matcher i höst och ligger på en andraplats i tabellen för tillfället. Laget spelar i division 2 och kan det rentav bli avancemang till ”ettan” 2020? Tabellen haltar en del men förutsättningarna för avancemang ser goda ut och Per har ett starkt lag att förfoga över. Spelare som representerat klubben i höst är: Per Manhem, Lars Borg, Ulf Willart och Lars Bengtsson. Ryktet gör gällande att förstärkning är på ingång redan i januari 2020.

Resultat
SLTK – Hellas TK 2-1
SLTK Gustavsbergs TK 3-0

Herrar 70: El capitan Benkt Såndberg är grundare av både detta H70 lag och av det nyss nämnda H65 laget. I år är första året (i modern tid) som vi har ett lag i denna serie och som vi inlett. Idel ädla vinster är facit efter höstens inledande spel. Fem raka och 12-3 i matchdifferens, 25-8 i set och 169-104 i gameskillnad imponerar. Tvåan i serien Domnarvets TK flåsar i ryggen, men frågan är om inte Såndbergs gäng är för rutinerade? Peter Lindskog har hittills varit en maskin och levererat 8-1 i matchkvot för laget, MVP! Spelare som representerat klubben i serien är: Benkt Såndberg, Peter Lindskog och Thomas Dahlin. Mot tvåan!

Resultat
Järfälla TS – SLTK 1-2
SLTK – Lidingö TK 3-0
Domnarvets TK – SLTK 1-2
SLTK – Gefle TK 3-0
Åkersberga TK – SLTK 1-2

Nu när knäcken är klar, sillen inlagd och paketen prydligt inslagna under den färdigsmyckade granen så passar vi på att önska er alla en riktigt God jul!

På återhörande
Tävlingsledningen